Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Holoubátka v hrobečku

Popis receptu: 

Holoubátka plněná plněná drůbežími játry a anglickou slaninou pečená v hrobečku z klasické sekané

Autor: Jiří Pospíšil
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: minut 3:00

Ingredience

    4 holoubata

    200 g drůbežích jater

    anglická slanina  200 - 300 g

    připravená syrová sekaná dle vlastního vkusu cca 1 - 1,5 kg

    sůl

    pepř

    případně další koření dle chuti

     

Příprava jídla

Vykuchaná holoubátka dočistíme, opláchneme a osušíme. Na dno pekáče poklademe plátky slaniny a na ně položíme lehce osolená holoubátka. Drůbeží játra nakrájíme nadrobno, smícháme s anglickou salninou nakrájenou na drobné kostičky slabě osolíme a opepříme, případně okořeníme kořením dle vlastní chutí (nepřehánět). Touto směsí naplníme holoubátka.

Naplněná holoubátka překryjeme již připravenou směsí syrové sekané tak, aby holoubátka byla překryta ze všech stran. (Recept na sekanou vynechávám, nechť si každy připraví tak, jak to má rád, s jakoukoliv nebude zklamán.) 

Pekáč s "hrobečky" vložíme do trouby vyhřáte na 180 stupňů a pečem v přikrytém pekáči s mírným podléváním cca hodinu a půl. Poté pekáč otevřeme a pečema do zlatova přibližně 30 minut. Podáváme s bramborem, ale lze  konzumovat i po studenu.

Tip: Na vytvořené "hrobečky" lze poklást před pečením plátky anglické slaniny. A dále je možné před koncem posypat holoubat strouhaným sýrem.

reklama

Přidat komentář