Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Honzovy buchty s hruškovými povidly

Buchty k výletům prostě patří, bral si je Honza do světa a balíme si je s sebou do přírody i my. Z trouby rovnou do krabičky, aby vydržely teplé!  Zkuste obvyklá švestková povidla zaměnit za hrušková, bude to příjemná změna! 

Vydání: 2016/3
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 6-8 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
+ kynutí
PT25M
Pečení 0:25
Koláč

Ingredience

    • 500g hladké mouky + další na poprášení
    • 250ml vlažného mléka
    • 100g moučkového cukru + další na posypání
    • 1 kostka čerstvého droždí
    • 100ml rozpuštěného másla + další na vymazání plechu a potírání
    • 2 žloutky
    • špetka soli
    • 400g hruškových povidel na naplnění 

Příprava jídla

1 Do prosáté mouky udělejte důlek a vlijte trochu vlažného mléka, přidejte špetku cukru a rozdrobené droždí. Na teplém místě nechte vzejít kvásek (trvá to asi 15 minut). Poté přidejte zbylé ingredience kromě povidel a vypracujte hladké nelepivé těsto. Nechte jej asi hodinu zakryté čistou utěrkou kynout. V průběhu kynutí těsto dvakrát propracujte.

2 Troubu rozehřejte na 175°C. Z těsta utvořte kuličky a vyskládejte je na pracovní plochu, pak každou roztáhněte na placičku o trochu menší než dlaň, naplňte lžičkou povidel a zabalte (těsto dobře přimáčkněte k sobě). Buchtičky skládejte do máslem vymazaného pekáčku vedle sebe spojem dolů a nechte ještě 10 minut kynout. Pak je ze všech stran přetřete pomocí mašlovačky rozehřátým máslem a dejte péct na 20–25 minut.

3 Ihned po vytažení z trouby je potřete máslem a pocukrujte. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Batátový krém

Kapsičky se šunkou a houbami

Kovbojský kotlík

Císařský trhanec

Oříškové müsli tyčinky

První jarní piknik

reklama

Přidat komentář