Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Horká čokoláda

Na gauči s horkou čokoládou v ruce je na podzim prostě nejlíp!

Vydání: 2015/11
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Vaření 0:10
Nápoj

Ingredience

    • 750ml mléka + 250ml neslazeného kondenzovaného mléka
    • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
    • 4 lžíce kakaa holandského typu
    • 3 lžíce krupicového cukru
    • 2 lžíce škrobu
    • špetka skořice
    • 80ml koňaku nebo brandy (nemusí být)
    • 200ml smetany ke šlehání 33%
    • tmavá čokoláda na ozdobení

Příprava jídla

1 Do hrnce vlijte mléko, kondenzované mléko a vanilkový extrakt. Přidejte kakao, cukr, škrob a skořici a vše metličkou prošlehejte tak, aby v mléku nebyly žmolky. Přiveďte pomalu k varu a za stálého míchání vařte do zhoustnutí. Odstavte z plotny a vmíchejte koňak.

2 Smetanu ušlehejte dotuha. Horkou čokoládu rozdělte do hrníčků, ozdobte ušlehanou smetanou a posypte strouhanou tmavou čokoládou.

NĚCO NAVÍC

Čokoládu můžete vylepšit i jiným alkoholem, skvělé bude amaretto, Grand Marnier i obyčejný rum tuzemák. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Francouzský toust se sýrem a šunkou

Lahůdková sekaná se sýrovými šťouchanými bramborami

Sýrové fondue

Horké brownies se zmrzlinou & karamelem

Crêpes Suzette

Podzimní pizza

20 nápojů pro zahřátí

Přidat komentář