Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hot dog s karamelizovanou cibulkou

Podle Františka Kšány ml. je ke klobásce nejlepší jen pečivo a hořčice. A maximálně trocha cibule. Všechno ostatní by chuť klobásky zbytečně přebíjelo.

Vydání: 2015/2
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 - 8 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Opékání 0:10
Sendvič

Ingredience

    • 2 lžíce másla
    • 8 větších cibulí, nakrájených na plátky
    • 8–10 lžic třtinového cukru (viz Něco navíc)
    • 200 ml bílého nebo červeného vinného octa (viz Něco navíc)
    • sůl
    • 8 čerstvých hovězích klobásek
    • 1 lžíce oleje
    • 1 dlouhá francouzská bageta
    • 8 lžic hrubozrnné hořčice
     
     

Příprava jídla

1 V hrnci rozehřejte máslo a pomalu na mírném plameni na něm opékejte cibuli. Když změkne, přidejte cukr a ocet a míchejte, až cibule zezlátne, cukr zkaramelizuje a ocet se částečně odpaří. Osolte a případně doslaďte. Nechte vychladnout.

2 Klobásky zprudka opečte na lžíci oleje. Uvnitř by měly zůstat růžové. Bagetu rozřízněte na 8 dílů a každý rozkrojte podélně. Spodní díl potřete hořčicí a na ni dejte část cibulky. Do každé bagety pak přijde 1 opečená klobáska.

NĚCO NAVÍC
S cukrem i octem zacházejte hlavně podle toho, jak moc máte rádi sladkou nebo pikantní octovou chuť. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Hovězí klobásky Františka Kšány ml.

Klobásky Cumberland Christophera Robertsona

Minestrone s klobáskami

Daňčí klobásy

Daňčí klobásky s pečenou zeleninou a cibulovou omáčkou

Snídaňová šalvějová grilovací klobása Tomáše Babince

Snídaně v anglickém stylu

Přidat komentář