Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Houbové ragú podle Kitchen story

S tímhle ragú vyhrál kdysi Jirka Kuča z blogerského manželského dua Kitchen story amatérskou soutěž na festivalu Foodparade. Bylo vážně skvělé, a tak jsme ho poprosili o recept. 

Vydání: 2016/10
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Vaření 0:20
Omáčka

Ingredience

    • 1 hrst sušených hub
    • 1 lžíce másla
    • 1 šalotka, nakrájená najemno
    • 2 stroužky česneku, na plátky
    • 2 snítky tymiánu
    • 100g anglické slaniny, nakrájené na kostičky
    • hrst směsi čerstvých lesních hub, na plátky
    • 150ml brandy
    • 1 lžička dijonské hořčice
    • šťáva z 1 citronu
    • 1/2 kelímku smetany (cca 125ml) na vaření (12%)
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • bramborová kaše k podávání
    • směs čerstvých bylinek na ozdobení 

Příprava jídla

1 V kastrůlku udělejte vývar ze sušených hub – zalijte je 200ml vody a nechte chvíli povařit.

2 V pánvi s kouskem másla opékejte nakrájenou šalotku, česnek, tymián a nakrájenou slaninu 5–7 minut. Jakmile bude všechno společně opečené, dejte si stranou trošku opečené slaniny na ozdobení.

3 Na pánev přihoďte směs čerstvých lesních hub, lehce je orestujte a pak zalijte asi 150ml brandy, tu podpalte, aby se vyvařil a spálil všechen alkohol.

4 Pak už můžete začít dochucovat: přidejte lžičku dijonské hořčice, která jídlu dodá na pikantnosti, houbový vývar i s houbami, šťávu z jednoho citronu a smetanu. Nechte společně lehce provařit, dochuťte solí a pepřem a podávejte s bramborovou kaší ozdobené čerstvými bylinkami. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Houbový tatarák

Nádivka na způsob krkonošského hubníku

Smetanová polévka s houbovo-šalvějovými nočky

Houby ve sladkokyselém nálevu

Slezský bigos

reklama

Přidat komentář