Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Houstičky

Rychle upletené, rychle upečené, a ještě rychleji snědené!

Vydání: 2017/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Na cca 10 housek
Doba přípravy: Do 20 minut
+ kynutí
PT15M
Pečení 0:15
Chléb a pečivo

Ingredience

    • 300ml mléka, vlažného + na rozředění
    • 10g čerstvého droždí
    • 375g hladké mouky (125g můžete nahradit špaldovou či celozrnnou)
    • 125g polohrubé mouky
    • 25g másla, změklého
    • 15g soli
    • 5g krupicového cukru
    • hrubá sůl, mák nebo semínka na posypání

Příprava jídla

1 Mléko vlijte do mísy, přisypte droždí a rozmíchejte ho. Nechte vzejít kvásek a potom přisypte obě mouky a přidejte máslo, sůl a cukr. Vypracujte hladké těsto, pokud je příliš hutné, přilijte trochu vody či mléka. Nechte kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem. Potom rozdělte na 10–12 dílů o váze 70–80g a postupně je stočte do kuličky. Z každé pak vyválejte 3–4 prameny a upleťte houstičky. Konce těsta vždy zastrčte dospod.

2 Troubu rozehřejte na 220°C. Houstičky rozložte na plech vyložený pečicím papírem a nechte ještě 15 minut kynout, potřete vodou, posypte solí, mákem nebo semínky a pečte zhruba 10–15 minut dozlatova.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Křupavé rohlíky

Máslové loupáky

2x toustový chleba

Přidat komentář