Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hovězí a vepřové satay s arašídovou omáčkou
Hovězí a vepřové satay s arašídovou omáčkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Hovězí a vepřové satay s arašídovou omáčkou

3.9/5 Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3491 kcal
Bílkoviny 200 g
Sacharidy 195 g
Tuky 209 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Oblíbený recept šéfkuchaře Jiřího Štifta si nás získal nejen expresní přípravou ale i lahodnou chutí.

Suroviny

Na hovězí satay
česnek 2 stroužky
nakrájený nadrobno
zázvor (čerstvý) 20 g
oloupaný a nakrájený nadrobno
sójová omáčka 4 PL
ústřicová omáčka 2 PL
nakrájený na dlouhé tenké nudličky
Na vepřové satay
česnek 2 stroužky
nakrájený nadrobno
zázvor (čerstvý) 15 g
oloupaný a nakrájený nadrobno
třtinový cukr 1 PL
sójová omáčka 2 PL
nakrájené na dlouhé tenké nudličky
Na omáčku
rostlinný olej 1 PL
palmový cukr 20 g
nasekaný
citronová tráva 1
stéblo
listy kafirové limety 7 listů
rozemletých nebo rozmixovaných najemno
rybí omáčka 5 PL

Postup

1

V misce promíchejte všechny přísady na hovězí satay kromě masa. Přidejte hovězí nudličky, promíchejte a nechte alespoň 5 hodin v chladničce marinovat.

2

V misce promíchejte všechny přísady na vepřové satay kromě masa. Přidejte vepřové nudličky, promíchejte a nechte také alespoň 5 hodin v chladničce marinovat.

3

Na omáčku lehce orestujte na oleji červenou kari pastu, stačí půl minutky. Přidejte palmový cukr, citronovou trávu, naklepanou tupou stranou nože, listy kafirové limety, arašídy a rybí omáčku. Promíchejte a vše zalijte kokosovým mlékem. Vařte 5–10 minut, až omáčka zhoustne. Vyjměte citronovou trávu, listy kafirové limety a odložte.

4

Jednotlivé nudličky masa napíchejte vlnkovitě na předem namočená bambusová párátka (anebo na špejle či malé špízové jehly) a na rozpáleném grilu opékejte z obou stran dozlatova. Podávejte s omáčkou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/7

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč