Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hovězí maso po asijsku s mátou a koriandrem

Dvojitá dávka bylinek! Tohle voňavé jídlo je nejen lahodné, ale především hotové doslova za pár minut. Co víc si přát?

Vydání: 2014/6
Autor:
Hodnocení:
8 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT8M
Opékání 0:08
Maso Asijská

Ingredience

    • 1 lžíce arašídového oleje
    • 500 g mletého/sekaného hovězího masa
    • 3 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
    • 1/2 svazku čerstvého koriandru, nakrájeného (lístky a stonky zvlášť)
    • 60 ml rybí omáčky
    • 60 ml limetové šťávy
    • 50 g tmavého třtinového cukru
    • 6 jarních cibulek, nakrájených nadrobno
    • 3 hrsti nahrubo nakrájených čerstvých mátových lístků  
    • 1 dlouhá červená chilli paprička (chcete-li, zbavená semen), nakrájená na kolečka
    • 4 hrsti nasekaných opražených arašídů na posypání (nebo méně)
    • rýže vařená v páře a/nebo zelený listový salát a limeta k podávání

Příprava jídla

1 Ve velké nepřilnavé pánvi na středním ohni rozehřejte olej a 2–3 minuty opékejte hovězí maso. Přidejte česnek, stonky koriandru a opékejte za stálého obracení další 2–3 minuty, nebo dokud nebude maso hotové.

2 Pak vmíchejte rybí omáčku, limetovou šťávu a cukr. Ochutnejte, popřípadě dolaďte některou z použitých dochucovacích přísad.

3 Odstavte, vmíchejte cibulky, koriandrové a mátové lístky a chilli papričku. Posypte nasekanými arašídy.
Ihned podávejte, s rozkrojenou limetou na pokapání, salátovými listy a/nebo vařenou rýží.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kuřecí řízky s bazalkou

Kuřecí placičky s bazalkou

Křupavé prstíky s kozím sýrem a mátou

Kořeněné bílé fazole s klobásou a koriandrem

Obrácené koláčky s mrkví a koriandrem

Mátová granita

50 nejlepších receptů s mletým masem

Přidat komentář