Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hrnková buchta s borůvkami a drobenkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 239
Do hodiny Snadné Na 1 plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4443 kcal
Bílkoviny 93 g
Sacharidy 689 g
Tuky 141 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kdo říká, že si borůvky můžete užívat jen v létě? Mražené ovoce poslouží na koláči stejně dobře. Hrnková buchta má tu výhodu, že během její přípravy není třeba žádného složitého odvažování, jako odměrka vám postačí obyčejný hrnek a v případě menšího množství i lžíce.

Suroviny

vejce 3 ks
kypřicí prášek do pečiva ½ bal
Na drobenku
mouka pšeničná hrubá 6 PL
rozpuštěné
Na ovoce
borůvky 2 hrnky
zmražené a lehce povolené

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. Plech o rozměrech 25 x 30 cm vyložte pečicím papírem.

2

Připravte drobenku – prsty promněte všechny přísady.

3

Ze všech surovin umíchejte těsto. Těsto nalijte na připravený plech, poklaďte borůvkami a posypte drobenkou. Pečte asi 40 minut, aby bylo těsto upečené a drobenka zlatavá.

Pomazánka: V receptu odměřujeme suroviny hrnkem o objemu 250 ml.

NĚCO NAVÍC
Těsto na tenhle koláč je univerzální, při výběru ovoce se nemusíte omezovat jen na borůvky. Výborný bude i rybíz, meruňky, angrešt nebo nakrájená jablka.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/11

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč