Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jablečný punč s kořeněným rumem

Nic vás po procházce městem nezahřeje líp než voňavý punč. Nechte hrnec s pitím na sporáku v pohotovostní poloze k ohřívání, aby byl stále po ruce. 

Vydání: 2015/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 12 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
PT15M
Vaření 0:15
Nápoj

Ingredience

    • 2 litry jablečné šťávy
    • 500ml kořeněného tmavého rumu (např. Captain Morgan Spiced)
    • 6 hřebíčků
    • 4 hvězdičky badyánu
    • 4 tobolky kardamomu
    • 1 svitek skořice
    • 5cm svitek kůry z biocitronu
    • třtinový cukr podle chuti
    • 1 červené jablko, nakrájené na tenké měsíčky
    • 2 lžíce citronové šťávy 

Příprava jídla

1 V hrnci smíchejte jablečnou šťávu, kořeněný tmavý rum, hřebíček, badyán, kardamom, skořici, citronovou kůru a 500ml vody. Na středně velkém plameni přiveďte k varu, poté oheň ztlumte a 10 minut ohřívejte (nenechte však přejít varem). Ochutnejte a podle chuti oslaďte.

2 Než se punč ohřeje, pokapejte jablko nakrájené na měsíčky citronovou šťávou. Jablečné měsíčky na závěr vmíchejte do punče.

NĚCO NAVÍC

Nahraďte polovinu jablečné šťávy brusinkovým nektarem a jablka hrstí čerstvých brusinek. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

20 nápojů pro zahřátí

Přidat komentář