Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jahodovo-marcipánová panna cotta

Jemný a božský dezert inspirovaný Itálií – u jedné skleničky nikdy nezůstanete! 

Vydání: 2016/6
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 8 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
+ chlazení
PT10M
Vaření 0:10
Pohár

Ingredience

    • 320ml mléka
    • 95g marcipánu, nakrájeného
    • 55g krupicového cukru
    • 1 vanilkový lusk, dřeň vyškrábnutá
    • 3 plátky želatiny
    • 250ml smetany ke šlehání 33%
    • celé jahody a lístky bazalky na ozdobu

    NA JAHODOVÉ PYRÉ

    • 900g jahod
    • šťáva z 1/2 citronu
    • 40g moučkového cukru 

Příprava jídla

1 Jahody na pyré očistěte a spolu s citronovou šťávou a moučkovým cukrem rozmixujte. Polovinu rozdělte do 8 skleniček.

2 Do hrnce vlijte mléko, přidejte marcipán, cukr, vanilkový lusk i vyškrábnutou dřeň a pomalu zahřívejte a míchejte, dokud se marcipán a cukr nerozpustí. Stáhněte z plotny. Želatinu namočte do studené vody na asi 3–5 minut, pak vymačkejte a vmíchejte do teplého mléka. Směs potom přeceďte přes jemné sítko do misky posazené do ledové vody a míchejte, dokud mléko nezchladne a nezačne houstnout.

3 Smetanu ušlehejte tak, aby začala tvořit měkké špičky a jemně do ní zašlehejte marcipánové mléko. Rozdělte do sklenic na jahodové pyré a dejte do lednice vychladit a ztuhnout (na alespoň 3–4 hodiny).

4 Potom do sklenic rozdělte zbylé rozmixované jahody, ozdobte čtvrtkou jahod a lístky bazalky. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pruhované jahodové dortíčky

Dort s čokoládou a jahodami

Jahodové bellini

Koláč s jahodami a citronovým krémem

Eclairky s jahodami a mátovou šlehačkou

Přidat komentář