Jemný a božský dezert inspirovaný Itálií – u jedné skleničky nikdy nezůstanete!
Suroviny
Postup
Jahody na pyré očistěte a spolu s citronovou šťávou a moučkovým cukrem rozmixujte. Polovinu rozdělte do 8 skleniček.
Do hrnce vlijte mléko, přidejte marcipán, cukr, vanilkový lusk i vyškrábnutou dřeň a pomalu zahřívejte a míchejte, dokud se marcipán a cukr nerozpustí. Stáhněte z plotny. Želatinu namočte do studené vody na asi 3–5 minut, pak vymačkejte a vmíchejte do teplého mléka. Směs potom přeceďte přes jemné sítko do misky posazené do ledové vody a míchejte, dokud mléko nezchladne a nezačne houstnout.
Smetanu ušlehejte tak, aby začala tvořit měkké špičky a jemně do ní zašlehejte marcipánové mléko. Rozdělte do sklenic na jahodové pyré a dejte do lednice vychladit a ztuhnout (na alespoň 3–4 hodiny).
Potom do sklenic rozdělte zbylé rozmixované jahody, ozdobte čtvrtkou jahod a lístky bazalky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jahodové dezerty z celého světa, které musíte ochutnat(23 receptů)
- Jahodové blaho aneb nejlepší recepty s jahodami(42 receptů)