Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jahodový džem s vanilkou a limetou

Tenhle jahodový džem voní létem. Až ho v zimě otevřete, okamžitě vám připomene slunné teplé dny plné pohody...

Vydání: 2017/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Na 3 sklenice po cca 500 ml
Doba přípravy: Do 20 minut
+ macerování
PT15M
Vaření 0:15
Zavařenina

Ingredience

    • 1,5 kg jahod, očištěných a nakrájených
    • 2 limety, nejlépe chemicky neošetřené, kůra nastrouhaná, šťáva vymačkaná
    • šťáva z 1 citronu
    • 2 vanilkové lusky, semínka vyškrábnutá
    • 1,1 kg želírovacího cukru (2:1)

Příprava jídla

1 Ve velké skleněné míse (nebo jiné, ale ne kovové!) promíchejte jahody, limetovou kůru a šťávu, citronovou šťávu, vanilková semínka i lusky a cukr. Přetáhněte potravinářskou fólií a nechte v chladu přes noc macerovat.

2 Další den nalijte jahodovou směs do většího hrnce. Na nižším plameni přiveďte k varu. Trochu zvyšte plamen a vařte 15–20 minut do zhoustnutí. Vytáhněte vanilkové lusky a odstavte.

3 Džem naplňte do vysterilizovaných skleniček, uzavřete a otočte. Nechte zcela vychladnout.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bruschetty s jahodami a sýrem

Salát s kroketami z kozího sýra a jahodovo-makovou zálivkou

Jahodová crostata s tymiánem

Jahodový chia džem

Jahodový míša do skleničky

Jednoduchý kokosový koláč s jahodami a drobenkou

reklama

Přidat komentář