Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jamajské kuře jerk se salátkem

Neodolatelné jamajské kuře jerk našeho kolegy z DTP studia, Patrika, nemůže chybět na žádné pořádné grilovačce!

Vydání: 2016/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
+ marinování
Vaření 0:10
Kuře

Ingredience

    • 6 kuřecích prsních řízků
    • 3 papričky habanero
    • 3 zelené chilli papričky
    • hrst čerstvého tymiánu
    • 2 lžíce kuliček nového koření
    • 8 stroužků česneku, oloupaných
    • 3 cibule, nakrájené nahrubo
    • 2 lžíce krupicového cukru
    • 2 lžíce soli
    • 2 lžičky kuliček černého pepře
    • po 1 lžičce mleté skořice, muškátového oříšku a zázvoru
    • 1/2 hrnku olivového oleje
    • 1/2 hrnku sójové omáčky
    • šťáva z 1 limety
    • 1 hrnek pomerančové šťávy
    • 1 hrnek bílého vinného octa

    NA SALÁT

    • 1 avokádo, oloupané a nakrájené na plátky
    • 1 pomeranč, oloupaný a nakrájený na segmenty
    • 1 okurka nakrájená na kolečka
    • 1 červená paprika, nakrájená na proužky
    • 200g mix listů salátu
    • šťáva z 1 pomeranče
    • šťáva z 1 limety
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • vinný ocet dle chuti 

Příprava jídla

1 Všechny ingredience kromě masa rozmixujte dohladka. Vlijte do mísy (část uschovejte k podávání – na namáčení upečeného kuřete). Kuřecí prsa vložte do mísy s marinádou a nechte marinovat – nejméně 4 hodiny, nejlépe přes noc.

2 Kuřecí prsa grilujte na středně rozpáleném grilu 5–10 minut z každé strany (dle tloušťky masa).

3 Na salát promíchejte všechny ingredience a dochuťte solí, pepřem a vinným octem. Podávejte s grilovaným kuřetem a odloženou marinádou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kuře piri piri

Grilované krevety s nudlovým salátem

Burger s masovými závitky

Grilovaná kotleta s batátovými hranolky a jablečnou omáčkou

Pomalu pečený bůček s fenyklovým salátkem

Přidat komentář