Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Janiččiny křupavé vanilkové rohlíčky

Tohle jsou milované rohlíčky naší asistentky Janičky, která do nich namísto obvyklých mletých oříšků přidává sekané mandle. „Díky nim jsou rohlíčky božsky dobré a hlavně krásně křupavé. Prostě nejlepší na světě,“ říká.

 

Vydání: 2014/12
Autor:
Hodnocení:
30 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 2 plechy
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Pečení 0:15
Cukroví Česká

Ingredience

    • 250 g hladké mouky
    • 200 g másla, změklého
    • 70 g moučkového cukru
    • 100 g mandlí, jemně nasekaných
    • 1–2 lžíce mléka (nemusí být)
    • směs moučkového a vanilkového cukru na obalování

Příprava jídla

1 Hladkou mouku, máslo, cukr a mandle smíchejte a vypracujte hladké těsto. Při vypracovávání můžete přilít jednu nebo dvě lžíce mléka, podle konzistence těsta. Z hotového těsta udělejte kouli, zabalte ji do potravinářské fólie a dejte odpočinout alespoň na 2 hodiny, ale ještě lépe přes noc do chladničky.

2 Troubu rozpalte na 180 °C. Z těsta odkrajujte malé kousky, v dlaních tvořte válečky, ty zahněte do rohlíčků a hotové skládejte na plech vyložený papírem na pečení. Vložte do trouby a pečte 10–15 minut, nebo dokud rohlíčky nezrůžoví a nerozvoní se (doba pečení závisí na velikosti rohlíčků).

3 Ještě horké rohlíčky obalujte ve směsi moučkového a vanilkového cukru a uložte do krabice.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Radčino linecké cukroví

Lískooříškoví šneci bez lepku a mléka

Ořechovo-čokoládové řezy

Plněné karamelové bochánky

Kávové košíčky s minipusinkami

40x vánoční cukroví

Naše nejoblíbenější cukroví

34 úžasných vánočních sladkostí

Komentáře

Obrazek uzivatele
Najkrehkejsia a najchutnejsie..ine uz ani nerobim..
Obrazek uzivatele
To jsme moc rádi, děkujeme :-)!
Obrazek uzivatele
Jmenuju se Jana a tak kdyz jsem hledala recept na ceske cukrovi a padla na tento, brala jsem to jako dobre znameni. Opravdu, vsichni kyrgyzsti kamaradi a kolegove ktere je ochutnali je chvalili!

Přidat komentář