Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Japonské lívanečky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 124
Do 45 minut Snadné Na 4 lívance

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1214 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 140 g
Tuky 50 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Japonské lívanečky fuwa fuwa vypadají jako malý nadýchaný dortík. A stejně tak je můžete i ozdobit – my použili rozvar z lesního ovoce, které krásně konstrastuje se sladkou chutí lívanečků. Ale klidně je podávejte se smetanou, přelité sirupem nebo jen poprášené moučkovým cukrem. Tento dezert se jí zkrátka i očima.

Suroviny

rozpuštěného
vanilkový extrakt 1 ČL
vejce 2 ks
bílky a žloutky oddělené
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
vinný kámen ½ ČL
olej
na vytření pánve a formiček
Na dokončení
mražené lesní ovoce 200 g
ovoce
na ozdobu
na poprášení

Postup

1

V misce promíchejte mléko, máslo, vanilkový extrakt a žloutky. Mouku prosejte s kypřicím práškem a vmíchejte do těsta.

2

Bílky vyšlehejte s cukrem a vinným kamenem do pevného sněhu.

3

Do těsta přidejte třetinu sněhu a zlehka ji zapracujte, postupně vmíchejte druhou třetinu a pak i poslední.

4

Na slabém plameni rozehřejte pánev a rozestavte si do ní kulaté formičky – vnitřek formiček i dno pánve vystříkejte olejem ve spreji nebo vytřete olejem. Každou formičku naplňte zhruba do poloviny výšky těstem.

5

Pánev zakryjte pokličkou a zvolna opékejte 5–8 minut. Lívanečky i s formičkou obraťte, znovu přiklopte pokličkou a opékejte ještě 5 minut. Přesuňte na talíř a vyjměte z formiček.

6

Mražené ovoce vsypte do hrnce a vařte cca 15 minut, dokud se nerozvaří a nevznikne hustá omáčka. Doslaďte podle chuti. Omáčku rozdělte na talíře, doplňte lívanečky, ozdobte ovocem a pocukrujte.

NĚCO NAVÍC
Japonské lívanečky se pečou na pánvi ve formičce pod pokličkou. Tím vyběhnou do výšky. Recepty se různí, cílem jsou ale vždy vysoké a nadýchané lívanečky, čím více připomínají suflé, tím lépe.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/2

Apetit magazín

AD
Velikonoce z porcelánu

Velikonoce z porcelánu

Jaro je již od nepaměti symbolem obnovy, nových začátků, probouzející se přírody. Přináší naději a víru v nové cykly, symbolizuje zrození. Den jarní rovnodennosti symbolicky znamená vítězství světla nad temnotou. Nejvýznamnějšími...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč