Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jarní salát s ředkvičkami a slunečnicovými semínky

Na jaře máme chuť na všechno křupavé a čerstvé – Filipův salát splňuje naše požadavky dokonale.

Vydání: 2015/5
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Salát

Ingredience

    • 4 lžíce slunečnicových semínek
    • 1 hlávkový salát
    • 2 římské saláty
    • 1 svazek ředkviček
    • 120g polníčku

    NA ZÁLIVKU

    • 2–3 lžíce citronové šťávy
    • 3 lžičky medu
    • olivový olej podle chuti
    • sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1 Slunečnicová semínka nasucho opražte v pánvi, dokud nezezlátnou, a pak je nechte vychladnout na talíři.

2 Všechny suroviny na zálivku prošlehejte metličkou do konzistence emulze. 

3 Saláty rozeberte na listy a natrhejte na kousky velikosti sousta. Ředkvičky omyjte a nakrájejte na tenké plátky. Ve velké míse promíchejte salát, ředkvičky i polníček se zálivkou.

NĚCO NAVÍC

Salát zalijte zálivkou až těsně předtím, než jej ponesete na stůl, aby listy zbytečně neovadaly. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kokosový chia pudink s čokoládou a jahodami

Košíčky z listového těsta s mozzarellou

Cuketové rolky

Krémový demikát

Krůtí roláda na víně

Šťouchané brambory se špenátem

Nebe v hubě

Květnové menu podle našich čtenářů

Přidat komentář