Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jednohubky s čočkovým kaviárem

Co by to bylo za novoroční oslavu bez čočky! Připravili jsme s ní efektní předkrm.

Vydání: 2018/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6–8 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
PT50M
Vaření 0:50
Chuťovka

Ingredience

    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 pórek, jen bílá část nakrájená nadrobno
    • 1 mrkev, nastrouhané najemno
    • 1 řapík celeru, nakrájený nadrobno
    • 1 lžíce drceného česneku
    • 125ml bílého vína
    • 1/2 400 g konzervy drcených rajčat
    • 1 hrnek černé čočky beluga
    • 2 bobkové listy
    • sůl podle chuti

    K PODÁVÁNÍ

    • 2–3 balení slaných krekrů
    • 200–300 g čerstvého smetanového sýra nebo pomazánkového másla
    • snítky čerstvého kopru

Příprava jídla

1 V pánvi rozehřejte olej, vhoďte pórek, mrkev a celer a na středním plameni opékejte 4–5 minut, aby zelenina změkla. Pak přidejte česnek a ještě minutu opékejte. Následně zvyšte plamen, vlijte víno a nechte jej odvařit. Pak snižte plamen, přidejte rajčata a chvilku opékejte. Přidejte čočku a bobkový list, osolte a přilijte 500ml vody. Směs přiveďte k varu a vařte zhruba 40 minut, dokud čočka nebude měkká a téměř všechna tekutina odvařená. Ze směsi vyjměte bobkový list a směs nechte zchladnout. Dochuťte solí a pepřem.

2 Až těsně před podáváním, aby nezvlhly, potřete krekry sýrem či pomazánkovým máslem, ozdobte kopečkem čočkového kaviáru a snítkami kopru.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Polévka z pastináku a pečeného česneku

Welcome drink z ginu a lesního ovoce

Dvakrát pečený bůček s jablečnou omáčkou

Pečené bramborové plátky a glazované zelíčko pak čoi

Kynutý věnec s čokoládovou náplní

Čokoládové dortíky s želé a vanilkovým krémem

Přidat komentář