Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kachna pečená s bylinkami a kmínem

Kachna pečená s bylinkami a kmínem

5/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 467 kcal
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 28 g
Tuky 29 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

K začátku listopadu sice patří husa, ale my jsme se letos rozhodli oslavit vrchol podzimu dostupnější kachnou.

Suroviny

cca 2-2,5 kg
sůl vločková
rozmarýn 2 snítky
+ trocha navíc na ozdobení
majoránka (čerstvá) 2 snítky
tymián 5 snítek
čerstvý + trocha navíc na ozdobení

Postup

1

Troubu předehřejte na 200–220°C. Kachnu osušte papírovou utěrkou, kde je třeba, doškubejte peří. Osolte ji (chcete-li, i zevnitř), do dutiny vložte bylinky (mohou, ale nemusí být svázané kuchyňským provázkem, stejně tak jako nohy kachny). Kachnu položte zády dolů do pekáče, posypte ji kmínem a podlijte trochou horké vody. Pekáč přiklopte víkem nebo druhým pekáčem, popřípadě zakryjte vyklenutým alobalem. Vložte do předehřáté trouby a po 30 minutách snižte teplotu na cca 150°C. Pečte ještě asi 3 hodiny. Na posledních 30–45 minut můžete odklopit.

2

Kachnu můžete nést na stůl v celku, podloženou čerstvými snítkami bylinek. Porce kachny podávejte s knedlíky promíchanými se zelím a cibulkou, s vypečenou šťávou a s jablky se slaninou.

NĚCO NAVÍC
Chutné nápady, jak naložit se zbylou pečenou kachnou, najdete v rámečku na poslední stránce tohoto článku.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/11

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč