Na focení v nás zmizel ihned poté, co jsme odsouhlasili fotku. Vzhledem i chutí obstojí i na svátečním stole.
Suroviny
pomeranč
1
ks
kadeřávek
150
g
(my jsme použili zelený a zelenofialový), bez řapíků a tuhých žeber, krátce spařeného horkou vodou a úhledně nakrájeného
avokádo
1
ks
na plátky
zelí červené
¼
ks
na tenké nudličky
ředkvičky
4
ks
na tenká kolečka (lze nahradit bílou ředkví)
jablko
2
ks
pokrájená
pistácie
30
g
nahrubo
Na zálivku
pomeranč
1
ks
šťáva
vinný ocet bílý
1
PL
olivový olej extra panenský
2
PL
hořčice hrubozrnná
1
ČL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
Postup
1
Z pomeranče okrájejte ostrým nožíkem nad miskou kůru až na dužinu. Pak podél blanek vykrájejte jednotlivé čisté dílky neboli filátka. Zachycenou šťávu vypijte nebo přidejte do zálivky.
2
Prošlehejte všechny přísady na zálivku, osolte a opepřete.
3
Suroviny na salát včetně pomerančových filátek naaranžujte na servírovací talíř, pokropte zálivkou a posypte pistáciemi nebo mandlemi.