Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kadeřávkový salát s jablky

Na focení v nás zmizel ihned poté, co jsme odsouhlasili fotku. Vzhledem i chutí obstojí i na svátečním stole.

Vydání: 2018/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2–3 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
P
Salát

Ingredience

    • 1 pomeranč
    • 150 g kadeřávku (my jsme použili zelený a zelenofialový), zbaveného řapíků a tuhých žeber, krátce spařeného horkou vodou a úhledně nakrájeného
    • 1 avokádo, vypeckované, oloupané a nakrájené na plátky (z kratší strany)
    • 1/4 hlávky červeného zelí, nakrájená na tenké nudličky
    • 4 červené ředkvičky, na tenká kolečka (lze nahradit bílou ředkví)
    • 2 jablka, zbavená jádřince a nakrájená na plátky, klínky či kolečka
    • 30 g nahrubo nasekaných pistácií (nebo neloupaných mandlí) na posypání

    NA ZÁLIVKU

    • šťáva z 1 pomeranče
    • 1 lžíce bílého vinného octa
    • 2 lžíce panenského olivového oleje
    • 1 lžička hrubozrnné hořčice
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1 Z pomeranče okrájejte ostrým nožíkem nad miskou kůru až na dužinu. Pak podél blanek vykrájejte jednotlivé čisté dílky neboli filátka. Zachycenou šťávu vypijte nebo přidejte do zálivky.

2 Prošlehejte všechny přísady na zálivku, osolte a opepřete.

3 Suroviny na salát včetně pomerančových filátek naaranžujte na servírovací talíř, pokropte zálivkou a posypte pistáciemi nebo mandlemi.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Quesadilly s kadeřávkem

Pečený kadeřávek s vejci

Přidat komentář