Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kančí burger s brusinkami

Nepodceňujte výběr masa na burgery – mělo by mít vyvážený poměr tučného a libového, aby byl výsledek pěkně šťavnatý. Příliš libové maso se totiž vysuší a burger z něj nebude tak dobrý. 

Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT8M
Opékání 0:08
Maso Americká

Ingredience

    • 500 g mleté kančí plece nebo namíchané maso z kýty a boku
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • hrst sušených brusinek (cca 80 g), propláchnutých a nasekaných nadrobno
    • 1 lžička nastrouhané kůry z biocitronu
    • 2 lžíce worcesterské omáčky nebo podle chuti
    • 2 hrsti nasekané jarní cibulky (cca menší svazek)
    • 4 lžíce BBQ omáčky
    • 4 pěkné burgerové housky sypané sezamem
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 2 červená jablka (např. braeburn nebo cox), nakrájená na plátky těsně před podáváním
    • 150 g sýra s modrou plísní
    • hrst drobných salátových lístků (rukola, polníček, mangold)

Příprava jídla

1 Mleté maso vložte do mísy, osolte ho, opepřete, přidejte nasekané brusinky, citronovou kůru, worcester, hrst jarní cibulky a zlehka promíchejte. Moc nemačkejte, aby maso zůstalo nadýchané. Vytvořte 4 karbanátky asi 1 cm silné (měly by mít o něco větší obvod než housky, během tepelné úpravy zmenší svou velikost). Připravené karbanátky odložte na 30 minut do chladničky odpočinout.

2 Troubu předehřejte na 120 °C. V misce promíchejte BBQ omáčku s druhou hrstí jarní cibulky. Prořízněte housky, rozložte je na plech a v troubě rozpékejte 8–10 minut. Mezitím v pánvi rozpalte na středním plameni 2 lžíce oleje a opékejte na něm burgery 4 minuty po každé straně.

3 Spodní díl housek potřete BBQ omáčkou s cibulkou, přidejte pár plátků jablka, potom položte maso, na něj plátek sýra s modrou plísní a navrch rozložte salátové lístky. Přiklopte horní půlkou housky a ihned podávejte.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kančí ragú s křupavou pokličkou

Kančí kýta na žampionech

Kančí guláš podle staročeského receptu

Kančí paštika

Nadivoko!

20 zvěřinových receptů

Přidat komentář