Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kančí ragú s křupavou pokličkou

Kančí ragú s křupavou pokličkou

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3213 kcal
Bílkoviny 67 g
Sacharidy 212 g
Tuky 203 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S překvapením pod pokličkou z těsta

Suroviny

700 g
kančí plec nebo kýta na kostky
sůl a pepř
olej 1 PL
nakrájená nadrobno
bůček 100 g
uzený, na nudličky
řapíkatý celer 1 ks
nakrájený nadrobno
worchestrová omáčka 1 PL
vývar hovězí 1 kostka
tymián 2 snítka
jalovec 5 kuliček
drcený nahrubo
Na pokličku
máslo 150 g
nakrájené na kostky
hořčice mletá 1 ČL
vejce 1 ks
prošlehané

Postup

1

Troubu předehřejte na 150 °C. Maso osolte, opepřete, obalte v mouce a přebytečnou oklepněte. V kastrolu vhodném do trouby na sporáku rozehřejte olej a opékejte na něm po částech maso, aby se zatáhlo. Vyjměte a odložte. Do uvolněného kastrolu přidejte máslo a opékejte na něm cibuli, uzený bok, celer a mrkev asi 5 minut. Zalijte pivem a dobře rozmíchejte.

2

Vraťte do kastrolu maso, přidejte worcester, rozdrobenou kostku bujonu, tymián a jalovec. Přiveďte k varu, přiklopte a vložte do trouby. Duste 2,5 hodiny, podle potřeby podlijte vodou, ale šťávy by nemělo být příliš. Pak odklopte a pečte dalších 30 minut, aby omáčka zhoustla. Dochuťte, vyjměte z trouby a zvyšte teplotu na 190 °C.

3

Mezitím dejte přísady na pokličku kromě vejce do robotu, přidejte 1 lžičku vody a několika pulzy rozmixujte na drobenku. Za stálého mixování přilijte 2 lžičky ledové vody a mixujte, až se začnou formovat větší hrudky těsta. Vyklopte a zpracujte na kouli, zabalte ji do potravinářské fólie a dejte na 30 minut do chladničky.

4

Děrovanou sběračkou rozdělte maso do malých zapékacích misek či dejte do jedné o průměru 20 až 22 cm. Přidejte jen tolik omáčky, aby jí maso bylo obalené, zbytek nechte v kastrolu. Na pomoučněné pracovní ploše rozválejte těsto a přiklopte jím maso. Okraje přimáčkněte a ozdobte vidličkou. Potřete vejcem a pečte 30–40 minut dozlatova. Podávejte s ohřátým zbytkem omáčky v omáčníku, bramborovou kaší a zeleninou prohřátou na másle.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/12

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč