Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kapr s bylinkovou strouhankou a lehkým bramborovým salátem

Šéfkuchař Pavel Býček vám ukáže, že i štědrovečerní klasiku jakou je kapr s bramborovým salátem lze servírovat jinak, elegantně a nápaditě. A hlavně že to celé může být nadmíru snadné...

Vydání: 2018/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT40M
Vaření 0:40
Ryby a mořské plody

Ingredience

    BRAMBOROVÝ SALÁT

    • 600 g brambor, nejlépe grenaille, vydrhnutých
    • 5 bobkových listů
    • 10 kuliček nového koření
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • cca 5 plátků marinované mrkve, nakrájené
    • 1/2 šalotky, nakrájená nadrobno
    • 70 g mraženého hrášku
    • nasekané lístky ze 2 snítek kopru a 1 snítky estragonu

    DRESINK

    • 5 lžiček medové dijonské hořčice
    • 4 lžičky hrubozrnné hořčice
    • 100 ml olivového oleje
    • 20 ml vody
    • 2 lžičky krupicového cukru
    • 1 lžíce ořechového oleje
    • 2 lžíce medu

    NA KOPROVÝ OLEJ

    • 200 g kopru
    • 200 ml slunečnicového oleje

    NA BYLINKOVOU STROUHANKU

    • 300 g toustového chleba nebo starších housek
    • 100 g listové petržele
    • 5 snítek estragonu
    • 50 g kopru
    • 15 g drceného kmínu
    • 50 g rozpuštěného másla

    NA RYBU

    • 4 filety z kapra, s kůží (à 200 g)
    • 50 g másla
    • 2 špetky drceného kmínu
    • 2 snítky estragonu
    • 1 snítka tymiánu
    • 2 stroužky česneku, oloupané
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Konfitování: Vepřové s mrkví

Rybí velouté se zeleninou a pstruhem

Smažení & fritování: Čočka na kyselo se smaženým vajíčkem a pražskou šunkou

Přidat komentář