Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kapr v pivní omáčce se smetanou a žampiony

Pivo + smetana = velejemná omáčka!

Vydání: 2016/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT40M
Pečení 0:40
Omáčka

Ingredience

    • 250ml světlého piva
    • 750ml rybího nebo zeleninového vývaru
    • 2 bobkové listy
    • 1 cibule, rozpůlená i se slupkou
    • 4 kuličky černého pepře
    • 4 kapří filety nebo podkovy bez kůže
    • 200g malých žampionů, v celku nebo přepůlených
    • 2 lžíce másla
    • 1,5 lžíce hladké mouky
    • 100ml smetany ke šlehání (33%)
    • 2 žloutky
    • 1 lžička bílého vinného octa
    • hrst nasekané hladkolisté petrželky
    • mořská sůl a mletý bílý pepř
    • bílá bagetka, klínky citronu a nasekaná petrželka k podávání 

Příprava jídla

1 Do většího rendlíku vlijte pivo a vývar, přidejte bobkové listy, rozpůlenou cibuli a celý pepř a přiveďte k varu. Vložte por- ce ryby, zakryjte, ztlumte a na mírném ohni duste asi 20 minut. Potom rybu vyjměte a uchovejte v teple. Vývar přeceďte, vraťte do rendlíku a udržujte na stupni varu.

2 Nakrájené žampiony poduste na másle v hlubší pánvičce, až změknou, potom je zaprašte moukou, minutu míchejte a vzniklou směs zašlehejte do přecezeného vývaru. Přidejte ocet, provařte za občasného míchání asi 15 minut a pak odstavte. Do omáčky vmíchejte smetanu, prohřejte a vypněte. Zašlehejte žloutky a nakonec nasekanou petrželku. Dochuťte solí a bílým pepřem, vraťte do omáčky rybu, nechte prohřát a podávejte s bílým pečivem, klínky citronu a petrželkou. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Křehký koláč s kaprem a bylinkami

Kapr pečený na slanině a šťouchaných bramborách

Polévka s kaprem

Srbské kapří balíčky se zeleninou

Přidat komentář