Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kapr v pivní omáčce se smetanou a žampiony

Kapr v pivní omáčce se smetanou a žampiony

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2940 kcal
Bílkoviny 151 g
Sacharidy 213 g
Tuky 150 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Výrazné kapří maso doplňuje jemná smetanová omáčka. 

Suroviny

vývar 750 ml
lze nahradit zeleninovým
rozpůlená i se slupkou
pepř mletý 4 kulička
kapr 4 ks
lze nahradit podkovami, bez kůže
malé, v celku / přepůlené
vinný ocet bílý 1 ČL
bílý
petrželka hrst
nasekaná
sůl mořská
pepř bílý
mletý
bageta
k podávání
klínky, k podávání
petrželka
nasekaná, k podávání

Postup

1

Do většího rendlíku vlijte pivo a vývar, přidejte bobkové listy, rozpůlenou cibuli a celý pepř a přiveďte k varu. Vložte porce ryby, zakryjte, ztlumte a na mírném ohni duste asi 20 minut. Potom rybu vyjměte a uchovejte v teple. Vývar přeceďte, vraťte do rendlíku a udržujte na stupni varu.

2

Nakrájené žampiony poduste na másle v hlubší pánvičce, až změknou, potom je zaprašte moukou, minutu míchejte a vzniklou směs zašlehejte do přecezeného vývaru. Přidejte ocet, provařte za občasného míchání asi 15 minut a pak odstavte. Do omáčky vmíchejte smetanu, prohřejte a vypněte. Zašlehejte žloutky a nakonec nasekanou petrželku. Dochuťte solí a bílým pepřem, vraťte do omáčky rybu, nechte prohřát a podávejte s bílým pečivem, klínky citronu a petrželkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/10

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč