Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kapsičky s mletým masem

Listové těsto je při přípravách večírku váš nejlepší spojenec. Naplňte ho mletým masem a hosté budou blažene mlaskat.

Vydání: 2016/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
PT1H5M
Pečení 1:05
Chuťovka

Ingredience

    • 3 menší mrkve, nastrouhané
    • 2 lžíce olivového oleje
    • sůl
    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • 2 lžíce rozinek, propláchnutých
    • 1 lžíce červeného vinného octa
    • 600g mletého vepřového
    • 200g mletého hovězího
    • 1 hrst hladkolisté petrželky, nasekané
    • 1 hrst strouhanky
    • 4 stroužky česneku, drcené
    • po 2 lžičkách drceného římského kmínu a koriandru
    • 1 lžička drcených chilli papriček
    • kůra z 1 citronu, najemno nastrouhaná
    • 2 vejce
    • 2 pláty hotového vyváleného listového těsta
    • hladká mouka na vál
    • 2 lžíce černých sezamových semínek

    NA DIP

    • 1 kelímek zakysané smetany nebo jogurtu
    • 2 stroužky česneku, drcené
    • 1 lžíce pažitky, nakrájená nadrobno 

Příprava jídla

1 Mrkev promíchejte s polovinou oleje, osolte a rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Plech zakryjte alobalem a dejte péct do trouby vyhřáté na 180°C na 30–35 minut. Pak odstraňte alobal a pečte ještě 10 minut. Nechte vychladnout.

2 V pánvi rozehřejte zbylý olej a pomalu na něm opékejte cibuli, aby změkla, zhruba 8–10 minut. Odložte a nechte vychladnout. Rozinky promíchejte s octem a lžící vody a nechte 15 minut nasáknout, potom slijte.

3 V míse promíchejte mleté maso, petržel, strouhanku, česnek, koření, chilli, citronovou kůru, 1 vejce, připravenou mrkev a cibuli. Osolte a ještě jednou důkladně promíchejte. Odeberte zhruba lžíci směsi, vytvarujte placičku a osmažte na troše olivového oleje na pánvi. Ochutnejte a masovou směs případně dokořeňte a dosolte. (Pokud budete kapsičky podávat jako součást studeného bufetu, nebojte se je více okořenit!)

4 Listové těsto rozprostřete na pracovní plochu. Masovou směs rozpulte a vytvarujte váleček o průměru zhruba 2,5cm a dlouhý jako delší strana těsta. Položte ho cca 2cm od okraje a zarolujte do těsta tak, aby těsto bylo jen v jedné vrstvě. Zbylé vejce rozšlehejte a podél válečku jím potřete těsto asi v šířce 1–2cm, váleček utáhněte tak, aby se na něj potřené těsto přilepilo. Zbytek těsta odkrojte a využijte třeba na tyčinky k dipům. Zopakujte se zbylou náplní a těstem. Válečky dejte na 30 minut vychladit do lednice, potřete zbylým vejcem, nakrájejte na asi 5cm plátky a posypte sezamem. Pečte v troubě vyhřáté na 190°C zhruba 25 minut.

5 Všechny ingredience na dip smíchejte, dejte do mističky a podávejte ke kapsičkám. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Tatarák na lžičku

Krekry s řepovým pestem

Pomalu vařený marinovaný bůček

Arašídová směs s uzenou paprikou, chilli a limetou

Vepřové špízky a arašídy & okurková salsa

Trojhránky s kuřetem a avokádovou majonézou

Minikoblihy a miništrúdlíčky

New Cosmo

Česnekové chlebíčky a dokonalé jednohubky

28 skvělých slaných receptů z listového těsta

reklama

Přidat komentář