Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kapustnica

Vydatná kapustnica vydá i za hlavní jídlo, stačí si k ní ukrojit pořádný krajíc čerstvého chleba.

Vydání: 2014/10
Autor:
Hodnocení:
14 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT2H20M
Vaření 2:20
Polévka Slovenská

Ingredience

    • 1 lžíce vepřového sádla
    • 1 cibule, nakrájené nadrobno
    • 3 stroužky česneku, na plátky
    • bobkový list
    • 1–2 lžíce mleté sladké papriky
    • hrst sušených hub, předem namočených v bílém víně
    • 2 uzené klobásky (nejlépe domácí), nakrájené na kousky
    • 500 g uzeného kolena, nakrájeného na kostičky
    • 1 kg kysaného zelí, překrájeného
    • pepř a sůl

Příprava jídla

V hrnci nechte rozpustit sádlo, přidejte cibuli, česnek a bobkový list a duste, dokud cibule nezměkne. Přisypte papriku, krátce orestujte a přidejte namočené houby, klobásu, uzené maso a zelí. Podlijte 1,5–2 litry vody, osolte, opepřete a vařte zhruba 2 hodiny, dokud zelí nezměkne.

NĚCO NAVÍC

„Kapustnici můžete ještě vylepšit vařenou bramborou, haluškami, smetanou, domácí uzenou slaninou anebo jen čerstvou petrželkou,“ radí autor receptu šéfkuchař Marcel Ihnačák a dodává, že vegetariánskou variantu získáte tak, že nahradíte maso sušeným ovocem (švestkami či hruškami).

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pečené jehněčí kolínko s česnekem a jalovcem

Šulánky s mákem

Polévka je grunt!

30 receptů se zimní zeleninou pro silnou imunitu

50 polévek na zahřátí

Komentáře

Obrazek uzivatele
úžasný recept :) len tu klobásu variť v celku a nakoniec ju nakrájať, lebo nakrájaná sa varením takmer rozpadne.

Přidat komentář