Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Karamelizovaná jablka se slaninou
 Karamelizovaná jablka se slaninou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Karamelizovaná jablka se slaninou

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1111 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 60 g
Tuky 88 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kachna se dá péct i přímo s jablky, ale tahle příloha je prostě skvělá i samotná!

Suroviny

červené jablko
sádlo vypečené z kachny nebo máslo
libová, nebo ještě lépe gazdovská nebo tyrolská, nakrájená na kostičky
nasekané
jablečná šťáva 5 PL
mošt, šťáva, popřípadě sladší cider

Postup

1

Jablka omyjte, zbavte jádřince a nakrájejte na klínky. V pánvi rozehřejte kachní sádlo nebo máslo. Posypte cukrem a zahřívejte na světle hnědý karamel. Vsypte jablka, slaninu a ořechy. Protřeste a podlijte jablečnou šťávou (moštem či cidrem). Krátce provařte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/11

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč