Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Karamelky se solenými arašídy

Karamelky má rád každý! Naplňte s nimi adventní kalendář nebo jimi ozdobte stromeček.

Vydání: 2014/12
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na cca 60 karamelek
Doba přípravy: Do 30 minut
PT10M
Vaření 0:10
Chuťovka

Ingredience

    • rostlinný olej na vymazání formy
    • 300 g solených loupaných arašídů
    • 1 kg krupicového cukru
    • 100 ml smetany na vaření (12%)
    • 100 g másla, nasekaného

Příprava jídla

1 Čtvercovou formu 20 x 20 cm lehce vymažte olejem. Dno posypte polovinou arašídů a formu zatím odložte.

2 Do rendlíku nasypte krupicový cukr a zvolna zahřívejte, až zezlátne a zkaramelizuje. Pak přidejte máslo a smetanu a za stálého míchání na středním plameni dále zahřívejte, až se vše znovu rozpustí do hladké hmoty. Pracujte rychle! Vzniklý mléčný karamel vlijte do připravené formy. Posypte zbývajícími arašídy a nechte zcela vychladnout při pokojové teplotě.

3 Přendejte na 25–30 minut do chladničky, aby karamel ztvrdl. Vyklopte ho na prkénko a pevným ostrým nožem nakrájejte karamelky o rozměrech cca 2 x 3 cm. Zabalte každou do voskovaného nebo jiného vhodného (ozdobného) papíru a konce zakruťte jako u bonbonu.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Popcornové koule

Likérové pralinky s datlemi a rozinkami

Adventní sušenky

Sněhové ozdoby

Plněné švestky v čokoládě

23x dárek z vaší kuchyně

34 úžasných vánočních sladkostí

Přidat komentář