Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Karamelovo-čokoládové kostky s makadamiovými oříšky

Slané oříšky spolu s karamelem a čokoládou tvoří zajímavou a luxusní kombinaci. 

Vydání: 2016/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na cca 30-40 kostek
Doba přípravy: Do 30 minut
+ tuhnutí
PT14M
Pečení 0:14
Chuťovka

Ingredience

    • 100g světlé čokoládové polevy
    • 300g tmavé čokolády, min. 55%
    • 100g solených makadamiových oříšků
    • 300ml smetany ke šlehání (33%)
    • 300g třtinového cukru
    • mořská sůl podle chuti
    • 30g kakaa holandského typu na obalení 

Příprava jídla

1 Čokoládovou polevu rozpusťte nad vodní lázní a vmíchejte do ní nalámanou čokoládu, aby se v ní rozpustila.

2 Oříšky nasekejte nahrubo. Cukr nechte zkaramelizovat v hrnci, přidejte ořechy a karamelizujte je asi 2–3 minuty. Vlijte smetanu a míchejte, dokud se karamel nerozpustí. Přidejte špetku soli nebo podle chuti, promíchejte a nechte zchladnout.

3 Promíchejte obě směsi – čokoládovou i karamelovou – a výslednou směs nalijte do hranaté nádoby vyložené pečicím papírem. Uhlaďte špachtlí a nechte minimálně přes noc ztuhnout.

4 Druhý den vyjměte pomocí papíru na pečení, krájejte na kostky a obalujte je v kakau. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zázvorový likér

Skořicový sirup

Ochucená citronová sůl

Opojný svařákový gel

Bezlepkové zázvorové sušenky s citronovým mascarpone

Oříšky karamelizované v datlovém sirupu

34 úžasných vánočních sladkostí

23x dárek z vaší kuchyně

reklama

Přidat komentář