Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Karamelový cheesecake s banány

Při přípravě tohoto cheesecaku jsme se inspirovali jiným oblíbeným americkým dezertem – banoffee. 

Vydání: 2016/4
Autor:
Hodnocení:
39 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Na 1 dort
Doba přípravy: Do 30 minut
+ chlazení
PT5M
Vaření 0:05
Dort

Ingredience

    • 200g oblíbených sušenek (např. Club, BeBe nebo Esíčka), rozdrcených
    • 100 g másla, rozpuštěného + na opékání
    • 4 zralé banány, oloupané a nakrájené na plátky

    NA KRÉM

    • 4 plátky želatiny
    • 150 ml smetany ke šlehání 33%
    • 840g čerstvého smetanového sýra (např. Lučina nebo Philadelphia)
    • 3 lžíce javorového sirupu
    • 300g karamelového kondenzovaného mléka (např. karamelové salko)

    NA DOKONČENÍ

    • 150ml smetany ke šlehání, vychlazené
    • 25g karamelového kondenzovaného mléka (např. karamelové salko)
    • 1 banán, nakrájený na úhledné plátky

Příprava jídla

1 Na sušenkový podklad promíchejte sušenky s máslem a upěchujte do dortové formy o průměru 23 cm. Dejte do chladničky.

2 Rozpalte pánev, nechte v ní rozpustit oříšek másla a opékejte na něm banány 2-3 minuty dozlatova. Děrovanou sběračkou banány vyberte a vychladlé je rozložte na sušenkový základ. 

3 Na krém namočte plátky želatiny do kastrůlku se 4 lžícemi vody; minimálně na 5 minut. Smetanu ušlehejte na měkkou šlehačku. Do jiné mísy dejte čerstvý smetanový sýr a javorový sirup a utřete dohladka. Promíchejte se šlehačkou a karamelovým kondenzovaným mlékem. Želatinu zahřívejte, až se rozpustí, a pak vmíchejte k sýrové směsi. 

4 Směs vlijte do dortové formy na banány a povrch uhlaďte. Dejte do chladničky ztuhnout - nejméně na 4 hodiny, ideálně však přes noc.

5 Potom vyjměte dort z formy. Povrch pocákejte karamelem. Ušlehejte tuhou šlehačku a nastříkejte ji na povrch dortu sáčkem s řezanou špičkou. Nakonec ozdobte plátkem banánu a podávejte. 

NĚCO NAVÍC

Abyste dosáhli hebké konzistence, rozhodně nepoužívejte žádné light sýry, výsledek by byl krupičkový. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Drink gin & celer

Fazolovo-tuňákový hummus

Špenátová polévka s quinoou

Kuřecí saltimbocca s hořčicí, smetanou a šalvějí

Jehněčí pečeně s bazalkovo-mátovým pestem

Grilovaný losos se sauce verte

Zelené velikonoční menu

Přidat komentář