Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Karbanátky dědy Bohouše

Tenhle báječný, a přitom jednoduchý recept zdědila Martina Klasnová po dědovi. Jeho karbanátky jsou chuťově výraznější než ty klasické – díky pár jednoduchým zlepšovákům.

Vydání: 2006/1
Autor:
Hodnocení:
107 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P

Ingredience

    • 1,5 kg mletého masa (směs vepřového a hovězího)
    • 2 cibule, pokrájené najemno
    • 4 lžíce francouzské nebo plnotučné hořčice
    • 1 lžíce majoránky
    • 2 vejce
    • 4 lžíce ostrého kečupu
    • 5 stroužků česneku, prolisovaných
    • strouhanku z čerstvého toustového chleba na zahuštění
    • 2 lžičky koření na mleté maso
    • sůl a pepř
    • olej na smažení

Příprava jídla

1. Do mísy dejte mleté maso, vajíčka, cibuli, česnek, hořčici, kečup a koření. Podle chuti osolte, opepřete a pečlivě prohněťte. Nakonec postupně přisypávejte strouhanku. Výsledkem by měla být směs, ze které se vám budou dobře dělat kuličky – tedy ani moc řídká, ani příliš tuhá.

2. Tvarujte placky zhruba o velikosti dlaně. Na pánvi rozpalte olej a karbanátky na něm opečte. Před každou dávkou karbanátků nechte olej pořádně rozpálit. 

Další recept na karbanátky naleznete v uživatelských receptech Poslirecept.cz.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Míchané karbanátky s kapustou a zázvorem

Babiččiny květákové placičky

Komentáře

Obrazek uzivatele
je kus chlapa
Obrazek uzivatele
Jsou opravdu vyborne a od te doby co jsem je udelala poprve, je muj pritel vyzaduje kazdou chvili.
Obrazek uzivatele
Ona se dá udělat strouhanka z čerstvého chleba?
Obrazek uzivatele
Ten toastový chléb se musí opéct, a pak je z něho opravdu výborná strouhanka.
Obrazek uzivatele
představte si, že i z čerstvých rohlíků, jako například na vídeňský řízek...
Obrazek uzivatele
Díky za systém vyhledávání receptů! Skvělá kombinace s papírovou formou časopisu. Apetitů máme plnou krabici a když hledáme určitý recept, tak se v nich nevyznáme.. A tyhle karboše jsou fakt vynikající!
Obrazek uzivatele
Taky jsem je pekla v troubě - dělala jsem je už 2x a jsou rychlejší a lepší než na pánvi smažené!
Obrazek uzivatele
Karbanátky jsou skvělé, ale už je nesmažím - dávám je pěkně do řady na plech s pečicím papírem a upeču je. Tak se naopak přebytečného tuku zbavím...
Obrazek uzivatele
Tyto karboše jsou delikátní!..přidávám víc česneku a majoránky. Minule jsem je vzal na hory a kámoši se olizovali až za ušima...:-)
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.1/06, str.20
Obrazek uzivatele
mel jsem jen pul kila masa, ale dokud nedal tam vejce 2, tak se mi to na panvi strasne trhalo. Strouhanky taky bylo dost. Nevim, proc jsem mel smulu:(
Obrazek uzivatele
Přidejte do karbanatků čerstvě na velmi drobno nakrájenou petrželovou nať. S přítelem jsme se jich potom nemohli nabažit, jak moc byli dobrý! Děkujeme...
Obrazek uzivatele
Jak pár ingrediencí dokáže změnit "klasický karbanátek - výborné! a pečení v troubě je bezva:)

Přidat komentář