Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kari s krevetami, lososem a mangem podle Nigelly

Kari milujeme ve všech jeho podobách – tohle nás okouzlilo souhrou chutí s čerstvým mangem!

Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT25M
Vaření 0:25
Omáčka Asijská

Ingredience

    • 1 lžíce slunečnicového oleje 
    • 1–1,5 lžíce červené kari pasty 
    • 400 ml kokosového mléka
    • 2 stonky citronové trávy
    • 5 listů kaffirové limety, podrcených
    • 1/4 dýně hokkaido, nakrájená na menší kostky 
    • 100–150 ml zeleninového vývaru na případné rozředění
    • 1/2 sáčku mraženého hrášku
    • 200 g vyloupaných krevet
    • 300 g lososa bez kůže, nakrájeného na kostky 
    • 1 mango, nakrájené na drobné kostičky 
    • limetová šťáva a rybí omáčka na dochucení 
    • lístky čerstvého koriandru a rýže k podávání

Příprava jídla

1 Ve woku nebo hluboké pánvi rozehřejte olej a chvíli na něm restujte kari pastu, aby se důkladně rozvoněla. Pasty dejte tolik, na kolik se cítíte. Zalijte ji kokosovým mlékem a důkladně promíchejte, přidejte podrcené limetové listy a citronovou trávu (každý stvol rozkrojte asi na tři kusy a ty rozmáčkněte, aby se uvolnily chutě).

2 Kokosové mléko přiveďte k varu a přidejte nakrájenou dýni. Vařte ji na mírném ohni, dokud nebude takřka měkká, stále by ale měla být na skus. Pokud se tekutina příliš zredukuje, přilijte asi 100–150 ml zeleninového vývaru. Je však možné, že ho nebudete potřebovat.

3 Ke změklé dýni přidejte hrášek důkladně propláchnutý pod studenou vodou, aby povolil. Opět přiveďte k varu a přidejte krevety a lososa, těm budou stačit jen 2–3 minuty tepelné úpravy. Nako- nec vmíchejte mango a nechte ho už jen prohřát. 

4 Dochuťte limetovou šťávou a rybí omáčkou. Podávejte s rýží a hromadou čerstvého koriandru. 

NĚCO NAVÍC 
Pokud chcete sytější verzi, přidejte místo zeleného hrášku plechovku cizrny.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Špagety s rajčatovou omáčkou a trhaným kuřecím masem

Dokonalá vaječná omeleta

Přidat komentář