Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kari s vepřovo-krevetovými masovými kuličkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 7
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2776 kcal
Bílkoviny 441 g
Sacharidy 170 g
Tuky 60 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Masové kuličky jsou jednoduše hit. Zkombinujte je s červeným kari a vznikne zcela návyková záležitost, kterou budete vařit zas a znova.

Suroviny

krevety 15 ks
velké, syrové, oloupané
česnek 2 stroužky
drcené
zázvor (čerstvý) 3 cm
najemno
rybí omáčka 3 PL
+ další na ochucení
vývar kuřecí 250 ml
palmový cukr 1 PL
limetová šťáva 2 PL
bazalka
thajská
nudle rýžové
k podávání
Na nakládanou cibuli
vinný ocet bílý 2 PL
palmový cukr 1 PL
nasekaný
na tenká kolečka

Postup

1

Smíchejte mleté maso, krevety, česnek, zázvor, 1 lžíci rybí omáčky a bílek, případně dochuťte další rybí omáčkou. Dejte na hodinu do chladničky. Navlhčenýma rukama pak tvarujte kuličky a na rozpáleném oleji je po částech opečte ze všech stran dozlatova. Vyjměte a odložte.

2

Ztlumte plamen, do uvolněné pánve dejte kari pastu a restujte za stálého míchání 30–60 sekund, aby se rozvoněla. Přilijte kokosové mléko, vývar a zbylé 2 lžíce rybí omáčky, přidejte cukr a přiveďte k varu. Vraťte kuličky a vařte 10–12 minut, až omáčka zhoustne a kuličky budou hotové.

3

Mezitím naložte cibuli. Smíchejte ocet s cukrem, až se cukr rozpustí. Přimíchejte cibuli a opatrně ji rozeberte na kroužky. Nechte 5 minut stát, pak podávejte.

4

Do hotového kari vmíchejte limetovou šťávu a podávejte s rýžovými nudlemi ozdobené nakládanou cibulí a bylinkami.

DOMÁCÍ ČERVENÁ KARI PASTA

PŘÍPRAVA 10 MINUT ■ NA 1 MENŠÍ SKLENIČKU (CCA 250 ml) ■ VELMI SNADNÉ

Do robotu dejte 4 stroužky česneku, pokrájené nahrubo, 6cm kousek zázvoru, oloupaný a pokrájený nahrubo, 4 listy kaffirové limety, 2 šalotky, oloupané a nakrájené nahrubo, 3 čerstvé červené chilli papričky, 1 lžičku krevetové pasty, 1/2 lžičky mořské soli, 1–2 lžíce arašídového oleje, 1/3 hrnku nasekaného palmového cukru a rozmixujte na hladkou pastu. V uzavřené nádobě pasta vydrží v chladničce až 1 měsíc. Můžete ji také zamrazit, nejlépe v tvořítku na led, kde si rovnou připravíte jednotlivé dávky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/3

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč