Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kedlubnové skleničky

Pohár plný vitaminů

Vydání: 2018/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT5M
Opékání 0:05

Ingredience

    • 2 lžíce strouhanky (nejlépe panko)
    • 2 lžíce mletých mandlí
    • 4 lžíce olivového oleje
    • pořádná špetka mletého koriandru
    • pořádná špetka mletého fenyklového semínka
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 80 g anglické či gazdovské slaniny, nakrájené na kostičky, opečené dokřupava a osušené na papírových utěrkách
    • 300 g kedluben, oloupaných a nakrájených na kostičky
    • 2 hrušky nebo nektarinky, zbavené pecek či jádřince a nakrájené na kostičky
    • cca 2 hrsti zelených lístků (např. baby římský salát)
    • 1 lžíce kaparů v soli, propláchnutých a osušených

    NA ZÁLIVKU

    • 150 g bílého jogurtu
    • 1 lžička medu
    • 2 lžíce smetany ke šlehání
    • 1 lžička dijonské hořčice
    • 1 lžíce citronové šťávy (podle chuti)

     

Příprava jídla

1 Strouhanku a mleté mandle opečte na oleji dozlatova. Přidejte koření, osolte a opepřete, odstavte a nechte vychladnout.

2 Smíchejte přísady na zálivku a dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem.

3 V míse promíchejte opečenou slaninu, kedlubny a ovoce. Přidejte zálivku a promíchejte.

4 Salátové listy rozdělte do skleniček – snažte se je postavit podél stěn, doplňte kedlubnovo-ovocným salátkem. Podávejte posypané ochucenou strouhankou a kapary.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Salát s marinovaným lososem

Krémová kedlubnová polévka

Zadělávané smetanové kedlubny

Pečený vepřový bůček na pivu a česneku s jarními cibulkami

Kedlubnové zelí

Balzamikové kedlubny

Zapékané kedlubny s dvojí náplní

Kedlubnové řízky s bylinkovou polentou a mrkvičkami

Přidat komentář