Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kedlubnové zelí

Kedlubnová varianta na kyselé zelí se stane zajímavou obměnou ve vašem klasickém repertoáru.

Vydání: 2018/6
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Dušení 0:10
Česká

Ingredience

    • 1 lžíce másla (sádla) nebo 1 lžička ghí
    • 1 cibule, nakrájená na kostičky
    • 1 lžička krupicového cukru
    • 1 lžíce hladké mouky (chcete-li zahušťovat, ale nutné to není)
    • 1 kedlubna gigant nebo běžné 3 kedlubny, oloupané a nakrájené na tenké nudličky či nastrouhané nahrubo
    • cca 2 lžičky octa (podle chuti)

Příprava jídla

Na lžíci másla (sádla) nebo lžičce ghí zpěňte cibuli, přidejte lžičku cukru. Kdo má rád zelí zahuštěné, přidá k cukru i 1 lžíci hladké mouky (zelí na fotce je zahuštěné). Zamíchejte, přidejte kedlubnu a duste pod pokličkou asi 10 minut, pak dochuťte octem a můžete podávat.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pečený vepřový bůček na pivu a česneku s jarními cibulkami

Zadělávané smetanové kedlubny

Salát s marinovaným lososem

Kedlubnové skleničky

Krémová kedlubnová polévka

Balzamikové kedlubny

Zapékané kedlubny s dvojí náplní

Kedlubnové řízky s bylinkovou polentou a mrkvičkami

Přidat komentář