Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kimči z bílé ředkve

Recept jsme objevili v krásné knize Kimchi, zmiňované na předchozí straně. Dočtete se u něj, že korejští kuchaři nevěří slepě receptům, ale spoléhají se na vlastní intuici. 

Vydání: 2016/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na cca 2,5litrovou sklenici
Doba přípravy: Do 20 minut
+ odležení + kvašení: 1 týden
P
Zelenina

Ingredience

    • 1kg bílé ředkve (daikon)
    • 50–75g hrubé mořské soli

    NA OCHUCOVACÍ PASTU

    • 75g kochugaru (korejského chilli koření, viz Něco navíc)
    • 150g pórku, nasekaného
    • 1,5 lžíce nadrobno nakrájeného česneku
    • 1 lžíce najemno nastrouhaného čerstvého zázvoru
    • 1 lžíce rybí omáčky
    • 1/2 lžíce mořské soli (nejodidované)
    • 1,5 lžíce krupicového cukru 

Příprava jídla

1 Ředkev oloupejte a nakrájejte na 2cm kostky. Osolte je, zalijte vodou, aby byly ponořené, a nechte stát 5–6 hodin nebo přes noc. Ředkev sceďte a ochutnejte (měla by být mírně přesolená) – podle potřeby buď propláchněte, nebo přisolte ochucovací pastu.

2 Ve velké míse smíchejte všechny přísady na ochucovací pastu. Vsypte ředkev a promíchejte.

3 Přesuňte do sklenice s dobře těsnícím víkem a nechte 24 hodin stát při pokojové teplotě. Pak uložte do chladničky. Kimči by mělo být hotové po 1 týdnu a vydrží cca 4–6 týdnů.

NĚCO NAVÍC

Kochugaru (gochugaru) bývá k dostání v obchodech s korejskými potravinami (například na www.feme.cz pod názvem paprikový prášek na kimči). Můžete ho nahradit drcenými sušenými chilli papričkami ve směsi s mletým chilli. Dejte si ale pozor, aby nebyly příliš ostré. A také počítejte s tím, že chuť nebude dokonale autentická. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Limonáda s tibi krystaly z Esky

Kysané zelí ochucené po indicku

Kvašená zelenina "pickles" s červenou řepou

Burrito s kvašenou zeleninou

reklama

Přidat komentář