Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Klasický hot dog

Klasika je klasika... Než se pustíte do experimentování, připravte nejdříve tyhle tradiční hot dogy.

Vydání: 2015/7
Autor:
Hodnocení:
10 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT5M
Vaření 0:05
Sendvič Americká

Ingredience

    • 4 dobré párky (např. debrecínské)
    • 4 rohlíky na hot dog
    • dobrá hořčice podle chuti (např. anglická)
    • dobrý kečup

    NA ZELNOU SALSU

    • 1/2 sklenice sterilovaného bílého zelí ve sladkokyselém nálevu, scezená
    • 2 jarní cibulky, nakrájené na plátky
    • 4 menší nakládané okurky, nakrájené na plátky

Příprava jídla

1 Smíchejte přísady na zelnou salsu. Ohřejte nebo opečte párky. Vložte je do rohlíků spolu se zelnou salsou a pokapejte hořčicí a kečupem podle chuti. 

JAK NA DOBRÝ HOT DOG?

  • PEČIVO. I v případě hot dogů záleží hodně na pečivu. Snažte se proto sehnat co nejlepší rohlík nebo bagetku. Důležité pak je neproříznout ji úplně, aby vám uvnitř držely všechny ty dobroty.
  • DOCHUCOVADLA. Na klasiku určitě patří dobrý kečup (my máme rádi McDonald’s nebo Heinz) a kvalitní hořčice. Své místo mají i různé majonézové i chilli omáčky.
  • OBLOHA Z CELÉHO SVĚTA. Základ je tzv. newyorský styl s kyselým zelím (viz náš recept), ale můžete popustit uzdu fantazii. My jsme se nechali strhnout řeckými a tex-mex vlivy, dělají se ale i pizza hot dogy (omáčka marinara, mozzarella, parmazán, oregano), kari, asijské atp. Záleží na vás.
  • NENÍ PÁREK JAKO PÁREK! Třeba vídeňský párek musí podle vyhlášky obsahovat alespoň 55% masa. Volbu párků přesto nepodceňujte. My jsme si oblíbili párky z Naše maso nebo The Real Meat Society. Chybu neuděláte, když použijete ty z Globusu (86%), kde si je dělají sami. Pěkný výběr mívají také v obchodech Sklizeno (www.sklizeno.cz). 
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Dvojitý burger

Hoisin burger

Hot dog po řecku

Chilli hot dog

Fandíme aneb 30 receptů k povzbuzování!

Přidat komentář