OBCHOD

Klobása s pálenkou cachaça

V Brazílii se tenhle pokrm dělá z česnekové klobásy zvané linguiça, my jsme ji nahradili chorizem a výsledek je také skvělý. Pokrm se podává v barech v Riu a zapíjí se místním pivem. 

Vydání: 2016/7
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4-6 osob jako chuťovka
Doba přípravy: Do 10 minut
Opékání 0:10
Maso

Ingredience

    • 4 klobásy chorizo
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 3–4 lžíce pálenky cachaça (viz Něco navíc) nebo bílého rumu
    • 2 velké cibule, nakrájené na tenké plátky
    • 4 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky
    • hrst nasekané pažitky
    • bageta k podávání 

Příprava jídla

1 Chorizo nakrájejte šikmo na plátky. V pánvi na oleji je opékejte pár minut dozlatova. Vyjměte a odložte. Do uvolněné pánve vlijte alkohol a nechte 2 minuty vařit, přičemž seškrabte chutné připečeniny.

2 Pak přidejte cibuli a česnek a opékejte 2–3 minuty, až se česnek rozvoní a cibule začne měknout, ale stále bude trochu křupavá. Vraťte do pánve chorizo a dobře promíchejte. Je-li směs příliš suchá, přilijte trošku vody.

NĚCO NAVÍC

Cachaça (čte se kašasa) je pálenka z třtinové šťávy. Je to nejoblíbenější tvrdý alkohol v Brazílii. Jinde ve světě se nejvíc používá do koktejlů, jako je například caipirinha. Zásadní rozdíl mezi cachaçou a rumem spočívá v tom, že rum se většinou dělá z melasy, která vzniká během vaření třtinové šťávy, aby se oddělilo co nejvíce cukru, kdežto na cachaçu se čerstvá třtinová šťáva nechá zkvasit a pak se z ní pálí výsledný produkt.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Opékané sladké brambory s fetou a pošírovaným vejcem

Steaky s chimichurri & karamelizované papriky

Caipirinha s ananasem

Tropický rybí salát v tortille

Grilované kuře s česnekem a citronem

Kokosové cupcaky s mučenkovým krémem

reklama

Přidat komentář