Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Klobásky Cumberland Christophera Robertsona

Tyhle klobásky budou milovat hlavně děti, jsou totiž mleté najemno a opravdu decentně kořeněné.

Vydání: 2015/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Pro zkušené
Počet porcí: Na cca 1 kg klobásek
Doba přípravy: Do hodiny
+ chlazení
P
Maso

Ingredience

    • 250 g vepřového boku (viz Něco navíc)
    • 500 g vepřové plece
    • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
    • 1 lžička sušeného tymiánu
    • 1 lžíce sušené šalvěje
    • 20 g soli
    • 100 g strouhanky
    • skopová střívka, očištěná a připravená k plnění (viz Domácí klobásky krok za krokem)

Příprava jídla

1 Maso očistěte a okrájejte tuhé části, potom ho nakrájejte na menší kousky (velikost kousků záleží na mlýnku) a promíchejte s kořením, bylinkami a solí. Dejte důkladně vychladit.

2 Maso umelte na hrubost 2mm, melte dvakrát a při druhém mletí přidejte 100ml ledové vody (můžete místo vody přidat i drcený led), abyste udrželi teplotu masa co nejnižší. Přimíchejte strouhanku a pak směs naplňte do skopových střívek. Potom zmáčknutím rozdělte na jednotlivé klobásky a dejte chladit.

NĚCO NAVÍC
Masová směs by měla obsahovat zhruba 25% tuku. „Předtím, než směs naplníte do střívek, si z trošky udělejte malý karbanátek, opečte ho a ochutnejte,“ radí Christopher Robertson. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Hovězí klobásky Františka Kšány ml.

Hot dog s karamelizovanou cibulkou

Minestrone s klobáskami

Daňčí klobásy

Daňčí klobásky s pečenou zeleninou a cibulovou omáčkou

Snídaňová šalvějová grilovací klobása Tomáše Babince

Snídaně v anglickém stylu

REKLAMA

Přidat komentář