Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Koláč s jablečnými vlnkami

V jednoduchosti je krása. Pro tenhle koláč tohle moudro platí na 100%. Dostupné ingredience, snadná příprava, efektní vzhled a lahodný výsledek... Co víc si přát?

Vydání: 2015/9
Autor:
Hodnocení:
37 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Na 1 koláč
Doba přípravy: Do 30 minut
PT40M
Pečení 0:40
Koláč

Ingredience

    • 4 jablka
    • 1/2 hrnku hladké mouky
    • 1/3 hrnku krupicového cukru
    • 1 lžíce kypřicího prášku
    • 1/2 lžičky strouhané kůry z biocitronu
    • špetka soli
    • 1/3 hrnku (75ml) mléka
    • 2 vejce
    • 2 lžíce másla, rozpuštěného
    • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
    • moučkový cukr na poprášení

Příprava jídla

1 Jablka zbavte jádřinců, oloupejte, nakrájejte na osminky a pak na tenké plátky (cca 3mm). Odložte. Troubu předehřejte na 220°C.

2 V míse smíchejte mouku, kypřicí prášek, cukr, citronovou kůru a špetku soli. Zvlášť prošlehejte mléko, vejce, máslo a vanilku a nalijte na suché přísady do mísy. Jemně promíchejte a pak vmíchejte polovinu jablek. Dejte do obdélníkové formy 18x24cm nebo 16x26cm vymazané a vyložené pečicím papírem. Navrch rozložte zbývající jablka (pokud vám nezáleží na efektním povrchu, můžete do těsta zamíchat všechna jablka najednou).

3 Pečte 40 minut dozlatova, až koláč nabude a zpevní na dotek. Vyjměte z trouby, objeďte okraje nožem a nechte chladnout 10 minut ve formě. Pak přendejte na mřížku a nechte vychladnout zcela. Před podáváním poprašte moučkovým cukrem. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jablečný koláč s mascarpone

Jablkové řezy frangipane

Newyorská jablečná buchta s bourbonem

Jablková bábovka s ořechy

Obrácený jablečný koláč s karamelem

30x recepty z báječného podzimního ovoce

30 podzimních jablečných sladkostí

Přidat komentář