Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Korejský sendvič s hovězím masem a cibulkovým salátem

Korejský sendvič s hovězím masem a cibulkovým salátem

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1517 kcal
Bílkoviny 99 g
Sacharidy 92 g
Tuky 79 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kváskový chleba s korejskou náplní? To musíte ochutnat!

Suroviny

sójová omáčka 60 ml
malá, oloupaná, zbavená jádřince, nakrájená na menší kousky
sezamový olej 1 ČL
česnek 2 stroužky
podrcený
zázvor (čerstvý) 1 PL
nastrouhaný, čerstvý
nejlépe dva stejně velké kusy
hroznový olej 1 PL
8
kváskový chléb
4
salát baby gem
kimči 150 g
nakrájené nahrubo
1 ks
salátová nebo polní okurka nakrájená na tenké plátky
Na ochucenou majonézu
200 g
japonská majonéza
Na cibulkový salát
jarní cibulka 4 ks
úplné konce seříznuté, nakrájené na delší nudličky
rýžový ocet 1 PL
rybí omáčka 1 ČL
třtinový cukr 1 ČL
sezamový olej 1 ČL
1 ČL
sezamové semínko

Postup

1

V míse smíchejte všechny přísady až po zázvor. Vložte steaky, obraťte je a nechte v chladničce odpočinout přes noc. Pak z masa otřete přebytečnou marinádu a odložte ho.

2

Smíchejte přísady na ochucenou majonézu. Odložte.

3

Předehřejte troubu na 170°C. Na středním až silném ohni rozehřejte pánev, grilovací pánev, grilovací ploténku nebo gril. Maso potřete olejem z hroznových jadérek a opékejte na medium-rare (o něco méně než středně propečené), tedy 3-4 minuty z každé strany. Nechte chvilku odpočívat a pak nakrájejte na silnější plátky.

4

V misce smíchejte suroviny na salát.

5

Před podáváním potřete chleby velkoryse majonézou, pak polovinu poklaďte salátem, masem (můžete ho osolit a opepřit), kimči a okurkou, završte cibulkovým salátem, přiklopte zbývajícím chlebem a přichyťte párátky.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/1

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč