Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kořeněné bílé fazole s klobásou a koriandrem

Syté, pikantní, konejšivé... Tohle jídlo vás zahřeje na těle i na duši.

Vydání: 2014/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
+ Namáčení
PT1H
Vaření 1:00
Mexická

Ingredience

    • 400 g sušených bílých fazolí  
    • 2 nohy čerstvé klobásy (např. salsiccia), nakrájené na 2cm kolečka
    • 200 g choriza, nakrájeného na 1cm kostičky
    • olivový olej
    • 1/2 cibule, nakrájená na kostičky
    • 1 malý bobkový list
    • 1 malá snítka rozmarýnu
    • 1 rovná lžička mleté kurkumy
    • 1 litr drůbežího vývaru
    • 2 stroužky česneku, drcené
    • 1 malý svazek koriandru, nakrájený nadrobno

Příprava jídla

1 Večer předem namočte fazole do studené vody. V den vaření opečte v hrnci na troše olivového oleje čerstvou klobásu a chorizo. Klobásy vyjměte a uschovejte, tuk v hrnci ponechte.

2 Do hrnce vsypte cibuli a 3 minuty opékejte, až zezlátne. Přidejte okapané fazole, bobkový list, rozmarýn, kurkumu a drůbeží vývar. Míchejte, dokud směs nepřivedete k varu, pak přiklopte a vařte 45 minut (nebo tak dlouho, aby fazole změkly).

3 Potom vmíchejte klobásy a 10 minut je prohřívejte. Do odstavených fazolí vmíchejte koriandr a česnek a podávejte.

NĚCO NAVÍC
Jídlo můžete připravit také z konzervovaných fazolí. Použijte 2–3 400g konzervy. Vývar pak využijete jen na podlití.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kuřecí řízky s bazalkou

Kuřecí placičky s bazalkou

Hovězí maso po asijsku s mátou a koriandrem

Křupavé prstíky s kozím sýrem a mátou

Mátová granita

Obrácené koláčky s mrkví a koriandrem

Zamilujte si luštěniny

Přidat komentář