Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kořeněné kuře s kuskusem

Harissa – hlavní ingredience tohoto receptu – je pikantní pasta, doporučujeme ji před podáváním ochutnat, ať odhadnete množství.

Vydání: 2018/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
PT1H20M
Vaření 1:20
Kuře

Ingredience

    • 1 větší kuře
    • 3 lžíce pasty harissa
    • 3 lžíce olivového oleje
    • 3 stroužky česneku, drcené
    • 1 citron, rozpůlený + další na klínky k podávání
    • 500 g malých mrkviček, očištěných
    • 2 větší červené cibule, nakrájené na klínky
    • 300 g kuskusu
    • 1 svazek máty, lístky otrhané a nasekané
    • 2 lžíce mandlových lupínků
    • jogurt k podávání

Příprava jídla

Troubu předehřejte na 220°C. Kuře položte do menšího pekáčku. V misce promíchejte harissu, olivový olej, česnek a šťávu z poloviny citronu. Směsí potřete celé kuře a část se snažte vetřít i pod kůži nad prsa. Mělo by vám zbýt ještě trochu kořeněné směsi na zeleninu. Do kuřete dejte obě poloviny citronu, dejte do trouby a pečte zprudka 25 minut, potom stáhněte teplotu na 180°C. Mrkev a cibuli promíchejte se zbylou harissovou směsí a rozložte okolo kuřete. Pečte dalších 40–50 minut, aby bylo kuře dostatečně propečené.

2 Kuře a zeleninu vyjměte z pekáčku a udržujte teplé. Do pekáčku vsypte kuskus, přilijte 400 ml vroucí vody a všechno promíchejte. Přikryjte a nechte kuskus nasáknout, pak načechrejte vidličkou a do pekáčku vraťte zeleninu a kuře a podávejte sypané mátou, mandlovými lupínky, citronem a jogurtem promíchaným s harissou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vydatná polévka na zahřátí

Salát s grapefruitem

Harira

Zelené kari s rybou

Aloo gobi neboli květák a brambory

Přidat komentář