Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kotlety s cizrnou a rýží

Kotleta s rýží je sice moc dobrá, ale možná trochu obyčejná... Přidejte rajčatovou omáčku a cizrnu a posuňte tohle jídlo na novou úroveň!

Vydání: 2017/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
PT45M
Vaření 0:45
Maso

Ingredience

    • po 1 lžičce římského kmínu, fenyklového semínka a sušeného oregana
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 4–6 vepřových kotlet (kosti dodají omáčce na síle)
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 cibule, nakrájená nahrubo
    • 2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
    • 250ml passaty
    • 250ml drůbežího vývaru nebo vody
    • 1 lžíce červeného vinného octa
    • 2 sušené bobkové listy
    • 1/2 svitku skořice
    • 400g konzerva cizrny, scezená a propláchnutá
    • dušená dlouhozrnná nebo obyčejná rýže k podávání
    • řecký nebo smetanový jogurt a lístky z 1 svazku koriandru k podávání 

Příprava jídla

1 V porcelánovém či kamenném hmoždíři nahrubo podrťte římský kmín, fenykl a oregano. Přidejte 2 lžičky oleje a promíchejte na pastu. Pastou potřete kotlety ze všech stran. Osolte je a opepřete.

2 Zbývající olej rozehřejte v kastrolu na středním až silném ohni, poté na něm opékejte kotlety z obou stran dozlatova. Přesuňte je na talíř.

3 Do kastrolu přidejte cibuli a česnek a za stálého míchání opékejte 3 minuty doměkka. Vmíchejte passatu, vývar, ocet, bobkové listy a skořici. Pak do kastrolu vraťte maso. Přiklopte. Duste doměkka (zhruba 30 minut, zkoušejte průběžně).

4 Vmíchejte cizrnu a prohřejte. Podle chuti dosolte a dopepřete. Kotlety (podle potřeby je můžete zbavit přebytečného tuku) podávejte s omáčkou s cizrnou, doplněné rýží, jogurtem a koriandrem. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vepřová pečeně s kořenovou zeleninou

Opékané kotlety se skořicovými jablky

Česnekové řízky z krkovice v trojobalu

Krkovice s paprikami, chorizem a polentou

Pečená krkovice s jablečno-šalvějovou omáčkou a červenozelným salátem

Vařené vepřové maso se zimní zeleninou

Vepřová plec na paprice

Tagliatelle s vepřovým ragú

Vepřové maso aneb Inspirace k masopustu

Přidat komentář