Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krambl amaretto s hruškami

Kombinace teplého dezertu a chladivé zmrzliny je božsky dobrá.

Vydání: 2014/9
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6-8 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT40M
Pečení 0:40
Chuťovka Britská

Ingredience

    NA DROBENKU

    • 90 g ovesných vloček
    • 1/2 hrnku nahrubo rozdrcených italských mandlových sušenek amaretti
    • 80 g hrubé mouky
    • 60 g nahrubo nasekaných lískových oříšků
    • 150 g třtinového cukru
    • špetka soli
    • 150 ml rozpuštěného másla (viz Něco navíc)

    NA HRUŠKY

    •  6–7 středně velkých hrušek, zbavených jádřinců, oloupaných a nakrájených podélně na osminky
    • 100 g krupicového cukru
    • 2 lžičky hladké mouky
    • 60 ml mandlového likéru (např. Amaretto)

    NA DOKONČENÍ

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 190 °C. Do větší mísy dejte všechny ingredience na drobenku kromě másla a promíchejte je. Směs přelijte rozpuštěným máslem, promíchejte a dejte stranou.

2 Smíchejte všechny ingredience na hrušky a rozprostřete je na dno velké pánve vhodné do trouby nebo do zapékací mísy. Na ně naneste vrstvu ovesné směsi a pečte ve vyhřáté troubě 35–40 minut.

3 Vyjměte z trouby, nechte 15 minut chladnout a podávejte se zmrzlinou a karamelem.

Zmrzlina bez potíží a pucků

Tahle zmrzlina nás dostala! Je hotová raz dva, nemusí se v mrazáku nijak míchat, a přesto zůstane sametově hebká. A o...

NĚCO NAVÍC

Vůně i chuť kramblu se zvýrazní, když necháte máslo před použitím v receptu zhnědnout – na velmi mírném ohni je zahřívejte asi 4 minuty, dokud nezíská oříškově hnědý odstín. Právě jste vyrobili tzv. beurre noisette.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Sendvič se sýrem a hruškami

Hruškovo-čokoládovo-ricottový koláč

Salát s hruškami a modrým sýrem

Hruškový cheesecake v medovníku

Kořeněný koláč s hruškami

Někdo to rád horké!

Hrušky nasladko aneb 24 ovocných receptů

Přidat komentář