Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krekry s řepovým pestem

Tyhle krekry mizí rychlostí blesku! Řepové pesto si zamilujete.

Vydání: 2016/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
P
Chuťovka

Ingredience

    • 1/2 hrnku mandlí
    • 1/4 hrnku vlašských ořechů
    • 1/4 hrnku piniových oříšků
    • 3 stroužky česneku, oloupané
    • velká hrst lístků bazalky
    • 1/2 hrnku parmazánu, nahrubo
    • 2 střední červené řepy, vařené či pečené, oloupané a nasekané nahrubo
    • 1/4 hrnku olivového oleje
    • slané krekry k podávání
    • parmazánové hoblinky nebo čerstvý kozí sýr a výhonky řeřichy na ozdobení 

Příprava jídla

1 Mandle a ořechy pečte v troubě vyhřáté na 180°C asi 5 minut, až lehce zezlátnou a rozvoní se. Nechte vychladnout, sesypte je do mixéru a rozmixujte nahrubo. Přidejte česnek, bazalku a polovinu parmazánu. Několika pulzy mixéru rozmixujte nahrubo, přidejte řepu a pokračujte v mixování. Postupně přilévejte olej. (Směs může mít hrubší konzistenci, ale můžete ji rozmixovat i na pyré.) Dejte vychladit.

2 Každý kousek krekru potřete pestem a ozdobte sýrem a řeřichou. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Tatarák na lžičku

Pomalu vařený marinovaný bůček

Arašídová směs s uzenou paprikou, chilli a limetou

Vepřové špízky a arašídy & okurková salsa

Trojhránky s kuřetem a avokádovou majonézou

Kapsičky s mletým masem

Minikoblihy a miništrúdlíčky

New Cosmo

Česnekové chlebíčky a dokonalé jednohubky

Dokonalá silvestrovská party

reklama

Přidat komentář