Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krémová kedlubnová polévka

Hedvábně krémová…

Vydání: 2018/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4–6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
PT25M
Vaření 0:25
Polévka

Ingredience

    • 20 g másla
    • 100 g cibule, nakrájené na tenká kolečka
    • 400 g kedluben, oloupaných a nakrájených na tenké plátky
    • sůl a krupicový cukr
    • 100 ml bílého vermutu
    • 500 ml mléka
    • 200 ml zeleninového vývaru nebo vody
    • 250 ml smetany ke šlehání
    • panenský olivový olej na pokapání

    NA HRÁŠKOVÉ PESTO

    • 100 g lusků cukrového hrášku
    • 5 lžic olivového oleje
    • sůl a čerstvě mletý pepř

     

Příprava jídla

1 Ve větším rendlíku nechte rozpustit máslo a opečte na něm na středním ohni cibuli dosklovita (2—3 minuty). Přidejte kedlubny a opékejte další 2—3 minuty, ochuťte špetkou soli a špetkou cukru. Podlijte vermutem a nechte ho skoro úplně odpařit. Vlijte mléko a 200 ml vývaru či vody, přiklopte a nechte velmi zvolna 20–25 minut vařit. Pak vlijte smetanu a krátce prohřejte. Rozmixujte dohladka. Osolte. Chcete-li mít polévku dokonale hladkou, protřete ji ještě přes síto do jiného rendlíku.

2 Mezitím na pesto spařte lusky asi 2 minuty ve vroucí osolené vodě, osvěžte studenou vodou a nechte dobře okapat. Nakrájejte je po kratší straně na tenké nudličky. Polovinu z nich rozmixujte najemno s olejem, osolte a opepřete.

3 Polévku prohřejte a napěňte tyčovým mixérem. Rozdělte ji do misek či talířů a podávejte s nudličkami hráškových lusků, pestem a pokapanou dobrým olivovým olejem.

 

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Salát s marinovaným lososem

Kedlubnové skleničky

Zadělávané smetanové kedlubny

Pečený vepřový bůček na pivu a česneku s jarními cibulkami

Kedlubnové zelí

Balzamikové kedlubny

Zapékané kedlubny s dvojí náplní

Kedlubnové řízky s bylinkovou polentou a mrkvičkami

Přidat komentář