Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krémový mangold

Vydatná snídaně do postele

Vydání: 2014/1
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Pečení 0:15
Chuťovka

Ingredience

    • 1 kg mangoldu
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 150 g anglické nebo sušené slaniny, nakrájené na kostičky
    • 4 lžíce másla a 4 lžíce hladké mouky
    • 500 ml mléka
    • špetka strouhaného muškátového oříšku
    • 200 g strouhaného parmazánu

    K PODÁVÁNÍ

    • 2 stroužky česneku
    • 2 bagety, podélně rozříznuté

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 220 °C. Ve větším hrnci přiveďte k varu 2 litry vody, osolte a ponořte do ní mangold, vařte 7 minut, slijte a ihned prolijte studenou vodou. Nechte okapat a poté vymačkejte z mangoldu vodu. Slaninu opražte dokřupava.

2 V menším hrnci rozpusťte máslo, zasypte moukou a míchejte 2 minuty, až jíška zpění a zbělá. Postupně přilévejte mléko a míchejte (tak se vám neudělají žmolky). Osolte, opepřete a přidejte špetku muškátového oříšku. Vařte zhruba 10 minut, dokud bešamel nezhoustne, průběžně míchejte!

3 Mangold nasekejte nahrubo. Polovinu ho vložte do zapékací misky, přelijte polovinou bešamelu a zasypte polovinou sýra. Postup zopakujte a nakonec přisypte slaninu a lehce ji vmíchejte. Dejte péct na 10–15 minut.

4 Bagety vložte na 5 minut do trouby (můžete je zapéct pod grilem), až zezlátnou. Potřete česnekem, namažte a snídejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kapr v mangoldu s vinnou omáčkou

Pečené fazole s mangoldem

reklama

Komentáře

Obrazek uzivatele
Skvelý receptík. Veľmi som si ho obľúbila. Osobne som ho robila v dvoch verziách:s polovičným parmezánom 100g a aj s 200g. Ten so 100g: masa bola prepojená, viac mi chutila:)

Přidat komentář