Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krevetový ramen

Japonec by si koriandrem svůj ramen nikdy neposypal, ale když nám všem v redakci tolik chutná... 

Vydání: 2015/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Vaření 0:10
Polévka

Ingredience

    • 1 lžíce oleje
    • 2 stroužky česneku
    • 4 plátky zázvoru,
    • 2 šalotky, nakrájené nadrobno
    • 1,2 litru rybího vývaru dashi (použijte instantní rybí vývar dashi no moto, který koupíte v prodejnách s japonskými a korejskými potravinami)
    • 340g velkých loupaných krevet
    • 2 červené chilli papričky, na plátky
    • hrst lusků cukrového hrášku
    • 400–600g nudlí ramen
    • 1 svazek jarní cibulky, na plátky 
    • kousek řasy nori, na proužky
    • 1 svazek koriandru či 4 hrsti řeřichy 

Příprava jídla

1 Na oleji krátce opečte polovinu česneku, zázvor a šalotku. Přidejte do vývaru a přiveďte k varu. Odstavte, přeceďte a uchovejte horké. Krevety zprudka opečte na pánvi s částí chilli a zbylým česnekem. Cukrový hrášek uvařte na páře a úhledně pokrájejte.

2 Nudle uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu a sceďte.

3 Rozdělte nudle do misek, doplňte cukrovým hráškem, zalijte vývarem, doplňte krevetami, jarní cibulkou, řasou nori, nasekaným koriandrem či řeřichou a zbylým chilli. Podávejte horké. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Polévka z hovězího žebra s kimči

Mrkvovokoriandrová polévka

Nudlová polévka s krevetami

Kokosová nudlová polévka

Přidat komentář