Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krkovice s paprikami, chorizem a polentou

Krkovici je vždycky lepší koupit ji v celku a případně si ji nakrájet sami – zvolíte si tloušťku plátků, silnější jsou lepší. Když už musíte krkovici naklepávat, dělejte to jemně klouby ruky. 

Vydání: 2017/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT30M
Vaření 0:30
Maso

Ingredience

    • 1 lžíce hladké mouky
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 4 plátky z vepřové krkovice po 120–150g
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 klobása chorizo, na 1,5cm kolečka 
    • 1 červená či oranžová paprika, zbavená semen a na 2cm kousky 
    • 1 zelená paprika, zbavená semen a na 2cm kousky
    • 1–2 červené cibule, na klínky
    • 1 stroužek česneku, drcený
    • 1/2 lžičky mleté uzené papriky
    • 1x 400g konzerva krájených rajčat 
    • 200ml drůbežího nebo zeleninového vývaru (nemusí být) 
    • vařená polenta k podávání (viz níže Jak na polentu) 
    • čerstvé oregano podle chuti

Příprava jídla

1 Mouku osolte a opepřete. Obalte v ní maso a přebytečnou mouku oklepte.

2 Ve velké pánvi na oleji opékejte chorizo 2–3 minuty dozlatova, občas promíchejte. Přesuňte na talíř. Pak na pánvi opečte maso z obou stran do zlatohněda a tak, aby bylo uvnitř propečené. Přeneste na talíř a odložte.

3 Do pánve dejte papriky a cibuli, 5 minut opékejte za občasného promíchání. Přidejte česnek, mletou papriku a krátce nechte rozvonět (pozor, ať se nepřipálí!). Vmíchejte rajčata a vývar nebo odpovídající množství vody. Prohřejte a vložte chorizo, zmírněte oheň, přiklopte a zvolna vařte 20–30 minut. Ke konci v omáčce prohřejte maso.

4 Podávejte s polentovou kaší, podle chuti posypané čerstvým oreganem. 

JAK NA POLENTU
Do rendlíku nalijte 500ml horké vody a 600ml mléka. Na středním ohni přiveďte k varu. Tenkým pramínkem pomalu vsypávejte 180g instantní nebo obyčejné polenty. Neustále ji prošlehávejte metlou, aby se netvořily hrudky. Zmírněte oheň. Vařečkou míchejte 5 či 20 minut podle typu polenty (řiďte se návodem na obalu), polenta by se měla začít oddělovat od stěn nádoby. Vmíchejte 60g másla (nebo podle chuti), osolte a opepřete. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vepřová pečeně s kořenovou zeleninou

Kotlety s cizrnou a rýží

Opékané kotlety se skořicovými jablky

Česnekové řízky z krkovice v trojobalu

Pečená krkovice s jablečno-šalvějovou omáčkou a červenozelným salátem

Vařené vepřové maso se zimní zeleninou

Vepřová plec na paprice

Tagliatelle s vepřovým ragú

Vepřové maso aneb Inspirace k masopustu

30 rychlých receptů

Přidat komentář