Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kroužky s ančovičkami a piniovými oříšky

Sušenky, které osloví milovníky výrazných chutí.

Vydání: 2018/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 30 sušenek
Doba přípravy: Do 30 minut
+ chlazení
PT25M
Pečení 0:25
Chuťovka

Ingredience

    • 110 g hladké mouky
    • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
    • 1/2 lžičky kajenského pepře
    • 1 lžička krupicového cukru
    • 80 g másla, studeného a na kostičky
    • 30 g ančoviček, okapaných a nadrobno
    • 50 g čedaru, nastrouhaného najemno
    • 50 g piniových oříšků, nasekaných nahrubo

Příprava jídla

1 Pomocí metličky v mouce dobře promíchejte prášek do pečiva, kajenský pepř a cukr. Vmíchejte kostičky másla a prsty rychle zpracujte na hrubší drobenku. Přidejte nasekané ančovičky, čedar a pinie a dobře zapracujte, aby se kousky ančoviček i pinií rovnoměrně rozprostřely do celého těsta. Přidejte lžíci ledové vody (nebo i více, pokud je potřeba) a spojte do soudržného těsta. Těsto dejte vychladit do lednice na 30 minut. Pak je rozválejte na sílu asi 5mm a rozválené dejte ještě na 10 minut do mrazáku.

2 Dva plechy vyložte pečicím papírem a troubu předehřejte na 180°C. Formičkou na linecké cukroví vykrájejte kolečka s prázdnými středy. Přemístěte na plech a pečte v troubě 20–25 minut, dokud sušenky nezačnou od krajů zlátnout. Vyndejte a nechte vychladnout na mřížce.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Gimlet s celerem

Rolky z ředkve daikon

Bramborovo-zelné střapatky s uzeným pstruhem

Batátové crostini s modrým sýrem

Pomalu pečená hovězí žebra

Salát z červeného zelí

Pomazánka z červené řepy

Mrkvová pomazánka

Trhací chleba se šalvějí, tyrolským špekem a pečeným česnekem

Fazolové chili sin carne s ořechy a čokoládou

Sticky toffee pudding

Přidat komentář